Ελλαδα

«Τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών»: Πώς περιγράφουν οι εθελοντές την επίθεση που δέχθηκαν στην Πάρνηθα

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που μαχαίρωσαν τον νεαρό εθελοντή

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αριστερά η φωτογραφία από την εθελοντική δράση καθαρισμού στην Πάρνηθα και δεξιά η φωτογραφία του τραυματισμένου εθελοντή
Πάρνηθα - Επίθεση σε εθελοντές: Η περιγραφή για όσα έγιναν © Instagram

Πάρνηθα - Επίθεση σε εθελοντές: Η περιγραφή για όσα έγιναν - Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες που μαχαίρωσαν τον νεαρό εθελοντή

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των ατόμων που μαχαίρωσαν εθελοντές που καθάριζαν το δάσος της Πάρνηθας το βράδυ της Παρασκευής (24.5) προς ξημερώματα του Σαββάτου (25.4), προσπαθώντας να κάνουν εκτιμήσεις και για το κίνητρο των δραστών. 

Πάρνηθα: Οι εθελοντές περιγράφουν την επίθεση που δέχθηκαν από ομάδα 7 ατόμων

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, μία ομάδα 7 ατόμων στράφηκε εναντίον τους ψάχνοντας αφορμή για καυγά. Η ομάδα των τεσσάρων εθελοντών καθάριζε τμήμα της δυτικής Πάρνηθας. Δύο από τους εθελοντές βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στην Κρύα Πηγή και αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν, όταν περί τη 01:30 η ομάδα των επτά ατόμων έφτασε στο σημείο με δύο αυτοκίνητα και άρχισα να ενοχλεί τους εθελοντές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι άρχισαν να τους ρωτούν γιατί βρίσκονται εκεί, αν είναι αναρχικοί, αλλά και τι ομάδα είναι. Οι εθελοντές απάντησαν ότι δεν ασχολούνται με ομάδες, αλλά βρίσκονται στην Πάρνηθα για να καθαρίζουν, δείχνοντας τις σακούλες με τα σκουπίδια που είχαν συγκεντρώσει. Οι δράστες απάντησαν «εμείς είμαστε από το Μενίδι» και έφυγαν.

Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψαν στο σημείο και άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές τους δύο εθελοντές. Ο ένας εκ των οποίων κατάφερε να φύγει από το σημείο και να ζητήσει τη βοήθεια των άλλων δύο της δράσης καθαρισμού. Οι δράστες μαχαίρωσαν σε τρία σημεία τον εθελοντή, ενώ του είχαν σπάσει και τη μύτη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1k71679y7dd)

«Του έσωσα τη ζωή με σακούλες σκουπιδιών», λέει εθελοντής για τον μαχαιρωμένο φίλο του

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο, μίλησε στον ΣΚΑΪ: «Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» και πρόσθεσε ότι κατάφερε να σώσει τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής που τραυματίστηκε πιο σοβαρά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1jqpie4kpgp)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.