- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δολοφονία Λυγγερίδη: Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη
Κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
Ο πυροσβέστης κατηγορείται για 28 αδικήματα με πιο σοβαρά εκείνα για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση
Ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη, όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης.
Σε διαθεσιμότητα ο πυροσβέστης για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ERTNews με απόφαση του υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις 14 Μαΐου ο νεαρός πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη διοικητική εξέταση, με τον κίνδυνο να αποταχθεί από το σώμα.
Συνολικά κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Ο 30χρονος πυροσβέστης συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση Λυγγερίδη
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο 30χρονος πυροσβέστης συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση στην διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όπου έχασε την ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.
Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά την λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Τον αθλητικό σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη.
Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.
Ωστόσο τα στοιχεία της αστυνομίας, για την συμμετοχή του στην επίθεση ήταν αδιάσειστα και είναι ένας από τους εκατοντάδες κατηγορούμενους της υπόθεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.