Ελλαδα

Κηφισιά: Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες για την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Δεν υπάρχουν τα επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηφισιά: Ελεύθεροι συλληφθέντες για την καγκελόπορτα του δημοτικού σχολείου
Κηφισιά: Ελεύθεροι συλληφθέντες για την καγκελόπορτα του δημοτικού σχολείου © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κηφισιά: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την καγκελόπορτα που πλάκωσε μαθητή - Δεν υπάρχουν τα επαρκή στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης

Εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για το περιστατικό με την πτώση της σιδερένιας πόρτας σε σχολείο της Κηφισιάς που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών μαθητών διέταξε ο εισαγγελέας. Παράλληλα ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας σε σχολείο της Κηφισιάς και τη συλλογή όλων των στοιχείων ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1g8ybadi3ep)

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση και υλοποίηση του επίμαχου έργου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1g618q481dt)

Κηφισιά: Η ανακοίνωση του Παίδων Πεντέλης για τον 9χρονο που καταπλακώθηκε από την πόρτα

Ανακοίνωση με τα νεότερα για τον 9χρονο, ο οποίος τραυματίστηκε από την πτώση της πόρτας εξέδωσε το νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης». Σύμφωνα με αυτήν, το παιδί παραμένει εκτός κινδύνου, νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο.

Ειδικότερα, στη σχετική ενημέρωση αναφέρεται: «Ο ανήλικος Μ. Θ., (γεν. 2015), διακομίσθηκε μέσω ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 21.05.2024 και ώρα 14:10 λόγω αναφερόμενης καταπλάκωσης από μεταλλική πόρτα. Κατά την κλινική εξέταση είχε πλήρη επικοινωνία, πλήρη κινητικότητα και αισθητικότητα και ήταν αιμοδυναμικά σταθερός.

Έγιναν οι απαραίτητες κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και παραμένει εκτός κινδύνου νοσηλευόμενος στη Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1g580f42d81)

Κηφισιά: Οι καταγγελίες των γονέων και των εκαιδευτικών για κακοτεχνίες 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε συγκεντρωθεί σήμερα ξω από το δημαρχείο ζητώντας από το δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Είναι επαναλαμβανόμενα αυτά τα λάθη και κάθε φορά ζητάμε πιστοποίηση του έργου και ποιος επιβλέπει το έργο» δήλωσε η Νίκη Χατζηιωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. «Να πάρει κάποιος την ευθύνη. Δεν γίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη ο διευθυντής που του παραδίδουν τα κλειδιά» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των γονέων λέγοντας ότι δεν γίνεται να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1g6vmfl1ev5)

Οι δάσκαλοι πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας ενώ σήμερα λίγα παιδιά προσήλθαν για μάθημα. Ταυτόχρονα, κορδέλες τοποθέτησε η διεύθυνση του σχολείου στο σημείο για να μην πλησιάζουν οι μαθητές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς, το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι παλιό, με κακοτεχνίες και πολλά προβλήματα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d1g65qwj0ewh)

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς για την πόρτα που πλάκωσε τον μαθητή στο δημοτικό σχολείο

Από πλευράς του δήμου οι υπεύθυνοι υποστήριξαν ότι γίνεται διερεύνηση για το συγκεκριμένο θέμα και διοικητική εξέταση.

«Σήμερα περί τις 13:00 μ.μ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.