Ελλαδα

Σκιάθος: Ζητούν 2.500 ευρώ νοίκι από γιατρούς - Παρέμβαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε κίνδυνο το νησί να μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
νησι, σπιτια, βραχοι, θαλασσα, συννεφα
Στα ύψη βρίσκονται τα νοίκια στη Σκιάθο προκαλώντας πρόβλημα στους γιατρούς του νησιού © Unsplash / Razvan Dumitrasconiu

Σκιάθος: Ζητούν από γιατρούς που υπηρετούν στο κέντρο υγείας 2.500 ευρώ το μήνα για στέγη – Παρέμβαση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Να μην αντιμετωπίζονται ως τουρίστες οι γιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στο νησί, υπηρετώντας στο τοπικό κέντρο υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητά από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

«Αντιμετωπίζουν τους γιατρούς σαν τουρίστες»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας ενημερώθηκε μέσω σχετικών εγγράφων για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι ιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας του νησιού.

Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το κόστος της στέγασης των γιατρών, το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ το μήνα για κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως).

«Είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Σκιάθου αντιμετωπίζουν τους δημόσιους λειτουργούς – γιατρούς ως τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) χρεώνοντας υπερβολικές τιμές στο κόστος στέγασης τους, σαν να βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι για την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η τακτική αυτή βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει το νησί χωρίς υγειονομική κάλυψη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.