Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Συγγενείς νοσηλευόμενου δώρισαν τα όργανά του μετά τον θάνατό του

H ανάρτηση του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Συγγενείς νοσηλευόμενου δώρισαν τα όργανά του μετά τον θάνατό του

Θεσσαλονίκη: «Δώρα ζωής» σε τρεις ασθενείς από οικογένεια ατόμου που κατέληξε 

Δώρα ζωής προσέφερε 74χρονος που νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και έχασε τη μάχη. Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δωρεά οργάνων και ιστών.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος και τους ευχαριστεί θερμά για την απόφασή τους, στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή, να προσφέρουν δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας.

Επιπλέον, η Διοίκηση μέσω της ανακοίνωσής της ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για το σκοπό της δωρεάς. Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Χειρουργικού Τμήματος ΕΣΥ, του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου και του Αιματολογικού Εργαστηρίου. Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς.

Το χειρουργείο λήψης των οργάνων πραγματοποιήθηκε, με την καθοριστική συμβολή του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», από τις χειρουργικές ομάδες του Milano Policlinico της Ιταλίας και της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ». Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, πολιτισμού και αλτρουισμού.

Δώρα ζωής προσέφερε 74χρονος που νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ....

Posted by Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου" on Friday, May 17, 2024

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.