Ελλαδα

«Μέθοδος της αγκαλιάς»: Πώς δύο άτομα προσέλκυσαν και λήστεψαν ηλικιωμένο

Το τέχνασμα των δραστών προσποιούμενοι ότι γνωρίζουν το θύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μέθοδος της αγκαλιάς»: Πώς δύο άτομα προσέλκυσαν και λήστεψαν ηλικιωμένο
«Μέθοδος της αγκαλιάς»: Πώς δύο άτομα προσέλκυσαν και λήστεψαν ηλικιωμένο © Pixabay

«Μέθοδος της αγκαλιάς»: Πώς δύο άτομα έκλεψαν ηλικιωμένο προσποιούμενοι ότι τον γνωρίζουν 

Ένας ηλικιωμένος έπεσε θύμα λήστων έξω από σχολείο στην Κηφισιά και το τέχνασμα που χρησιμοποίησαν για τον προσεγγίσουν ήταν με μια αγκαλιά και τη φράση «ίδιος έμεινες. Δεν έχεις αλλάξει καθόλου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ert, δίπλα από τον 86χρονο που έκανε τη βόλτα του έξω από γυμνάσιο της Κηφισιάς, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με δύο άγνωστα άτομα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czybj59ib881)

Το τέχνασμα της γυναίκας ότι γνωρίζει το θύμα 

Κατέβηκε η γυναίκα, τον προσέγγισε, του φώναξε «ίδιος έμεινες. Δεν έχεις αλλάξει καθόλου», προσποιούμενη ότι τον γνώρισε. Πήγε και τον αγκάλιασε, έβαλε το χέρι της μέσα από το μπουφάν του στη δεξιά τσέπη και του πήρε το πορτοφόλι.

Η γύναικα αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε και τότε ο ηλικιωμένος άνδρας διαπίστωσε ότι μαζί με το πορτοφόλι είχαν κάνει φτερά και τα 200 ευρώ που είχε πάνω του, όπως και η τραπεζική του κάρτα του και προσωπικά έγγραφα.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Ενδεχομένως να πρόκειται για τους ίδιους δράστες, καθώς με τη μέθοδο του εναγκαλισμού ένας 71χρονος άνδρας έχασε μία αλυσίδα με έναν χρυσό σταυρό αξίας περίπου 500 ευρώ.

Ψάχνουν οι αστυνομικοί τώρα με βάση μαρτυρικές καταθέσεις, περιγραφές και το υλικό από κάμερες ασφαλείας να εντοπίσουν το συγκεκριμένο δίδυμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ