Ελλαδα

Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Δεκάδες προσαγωγές για κλοπές, διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ - Δεκάδες άτομα προσήχθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα κλοπών
Επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ - Δεκάδες άτομα προσήχθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα κλοπών © Unsplash

Κύκλωμα διέπραττε διαρρήξεις, κλοπές και διακινούσε ναρκωτικά - Προσαγωγή δεκάδων ατόμων

Δεκάδες άτομα έχουν προσαχθεί στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών καθώς φέρονται να συμμετείχαν σε τουλάχιστον ένα κύκλωμα που διέπραττε κλοπές, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα, ενώ προσήχθησαν και αρκετά άλλα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε κλοπές πορτοφολιών και διακίνηση ναρκωτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d08inyte9psp)

Επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας

Πρόκειται για μια επιχείρηση-σκούπα των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα το πρωί, που είχε τόσο στοχευμένους ελέγχους σε πρόσωπα ενδιαφέροντος όσο και γενικότερες έρευνες για την μικροεγκληματικότητα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άλλωστε, είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, πως προέχει η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας που ταλανίζει τους κατοίκους της Ελλάδας. Ανάλογες δράσεις συμβαίνουν κάθε μέρα σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής, σε σημεία όπου καταγράφονται υψηλοί δείκτες εγκληματικότητας.

Οι πορτοφολάδες και οι κλέφτες αποτελούν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, μια μόνιμη πληγή για τις αρχές αφού συλλαμβάνονται και εν συνεχεία, αφήνονται ελεύθεροι, εξαιτίας των μικροποσών που αφαιρούν. Και φυσικά, μόλις αφήνονται ελεύθεροι, συνεχίζουν το έργο τους.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συλλήψεις κατά την σημερινή επιχείρηση είναι δεκάδες και μέχρι και αυτή την ώρα, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δικογραφίες αλλά και οι έρευνες σε βάρος των προσαχθέντων, ενώ έρευνες έχουν γίνει σε χώρους – καβάτζες κλοπιμαίων και ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που ενδεχομένως να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τη δράση τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ