Ελλαδα

Στα πλευρά του 33χρονου καρφώθηκε η «μοιραία» φωτοβολίδα στο Λασίθι

Είχε τραυματιστεί σοβαρά στα άκρα από φωτοβολίδα και πριν μερικά χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Φωτογραφία αρχείου © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKNISSI

Κρήτη: Ληγμένη πιθανώς η ναυτική φωτοβολίδα που χτύπησε τον 33χρονο στο Λασίθι

Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, λίγη ώρα μετά το αποκορύφωμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή όταν ένας 33χρονος έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα που προσπαθούσε να πυροδοτήσει.

Το δυστύχημα έγινε στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου όπου ο άτυχος άνδρας με δυο συνομίλικους φίλους είχαν ρίξει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες, στη λίμνη του Αγίου Νικολάου. 

Κατά την προσπάθεια να ανάψει μια ακόμα φωτοβολίδα τραυματίστηκε βαρύτατα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και οι γιατροί του μετάγγισαν φιάλες αίματος, ωστόσοδεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Όπως είπε ο Διευθυντής Χειρουργικής του νοσοκομείου, Νίκος Μουδατσάκης, ο άτυχος άνδρας «οδηγήθηκε στο χειρουργείο με εκσεσημασμένη αιμορραγία, έπαθε ανακοπή, έγινε προσπάθεια από μας πάνω από ώρα, όμως, δεν τα κατάφερε».

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τους δυο άνδρες, που βρίσκονταν μαζί με τον 33χρονο, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 10 πυροδοτημένες ναυτικές φωτοβολίδες. Άλλες δύο, που δεν είχαν πυροδοτηθεί, παρέδωσε στην Αστυνομία ο ένας φίλος του θύματος.

Ο 33χρονος πριν από λίγα χρόνια είχε τραυματιστεί σοβαρά στα άκρα από φωτοβολίδα.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν καταθέσεις από φίλους του 33χρονου που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό αναζητώντας ποιος κρατούσε τη μοιραία φωτοβολίδα ενώ έχουν γίνει και δύο συλλήψεις για κατοχή ναυτικών φωτοβολίδων.

Από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν, ο ένας παρέδωσε στις αρχές τόσο την φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, οι οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει. Έτσι πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ