Ελλαδα

Στο μικροσκόπιο των αρχών οι επαφές του αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών που μετέφερε 100 κιλά κάνναβη

Ο Αλβανός διακινητής και ο συνάδελφος του αστυνομικός

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο μικροσκόπιο των αρχών οι επαφές του αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών που μετέφερε 100 κιλά κάνναβη
© Eurokinissi

Ηγουμενίτσα: Αστυνομικός μετέφερε 100 κιλά κάνναβη με υπηρεσιακό όχημα

Τις επαφές του 41χρονου αστυφύλακα ο οποίος συνελήφθη να μεταφέρει με το υπηρεσιακό όχημα 102 κιλά χασίς αλλά και έναν Αλβανό διακινήτή, διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών

Ο αστυνομικός μάλιστα, υπηρετεί στην Δίωξη Ναρκωτικών, παρόλα αυτά, είχε στραφεί στη διακίνηση των ουσιών, χρησιμοποιώντας μάλιστα οχήματα της υπηρεσίας, προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Οι συνάδελφοι του ωστόσο, είχαν λάβει πληροφορίες για τη δράση του και ξεκίνησαν να τον παρακολουθούν. Τα ξημερώματα, τον εντόπισαν να κινείται ύποπτα, μαζί με ένα ακόμη άτομο μέσα στο όχημα. Όταν όμως του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να εξαφανιστεί. Ακολούθησε καταδίωξη η οποία λίγο αργότερα έληξε …άδοξα για τον 41χρονο, αφού προσέκρουσε διαδοχικά σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα. Πέρα από τον Αλβανό λαθροδιακινητή, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο πορτπαγκάζ του οχήματος 102.6 κιλά χασίς.

Ο συνάδελφος αστυνομικός που έπινε καφέ

Οι αστυνομικοί όμως, λίγο αργότερα, πέρασαν χειροπέδες και στον συνάδελφο του 41χρονου αρχιφύλακα, με τον οποίο υποτίθεται ότι είχαν βάρδια μαζί. Πλην όμως, ο 41χρονος τον είχε αφήσει σε μια καφετέρια να πιει καφέ, την ώρα που πήγε να φορτώσει τα ναρκωτικά. Μάλιστα, ο αστυνομικός ένιωθε τόσο άνετα με τον 41χρονο συνάδελφο του, που άφησε και το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο 41χρονος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο υπηρεσιακό όχημα που οδηγούσε, ενώ ο συνάδελφος του που εντοπίστηκε να πίνει καφέ, υποστήριξε πως δεν γνώριζε το παραμικρό για τα ναρκωτικά.

Το ζήτημα για τους αστυνομικούς ωστόσο, είναι το πόσο καιρό ο κατηγορούμενος αστυνομικός έκανε την …δεύτερη δουλειά και ποιες είναι οι επαφές του. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Ηγουμενίτσας, από τον οποίο πήραν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ