Ελλαδα

Κολωνός: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η ανήλικη μετά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο

«Το παιδί κλαίει συνέχεια», λέει η δικηγόρος της - Οργή και συγκεντρώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ηλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, οδηγείται στο δικαστήριο
Κολωνός: Οργή για την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση στον Ηλία Μίχο © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κολωνός: Οργή για την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο - Η κατάσταση του ανήλικου θύματος

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απαλλακτική εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο σχετικά με τις κατηγορίες περί βιασμού του 12χρονου - τότε - κοριτσιού στον Κολωνό. Η δικηγόρος της ανήλικης περιέγραψε στον Ant1 ότι το κορίτσι βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu1u9ow01vl)

«Είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και κλαίει συνέχεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ασπασία Ταραχοπούλου, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει τη δήλωση δικηγόρου κατηγορουμένων, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι «η μικρή είχε επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και να βιοπορίζεται έτσι». Η δικηγόρος της ανήλικης αντέδρασε έντονα, υπογραμμίζοντας: «είναι αδιανόητο να εκφράζονται τέτοιες απόψεις για ένα παιδάκι και μάλιστα από γυναίκα και μητέρα. Όλοι οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί που εξέτασαν την 12χρονη κατέληξαν στο συμπέρασμα πως λέει την αλήθεια ότι η μητέρα της δεν είχε καμία σχέση με αυτά και όλα τα έκανε ο 59χρονος». Η κ. Ταραχοπούλου σημείωσε ότι αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση της εισαγγελέως, ο βασικός κατηγορούμενος θα γλιτώσει τα ισόβια, αλλά δε θα βγει από τη φυλακή καθώς κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων. Η ίδια εκτίμησε ότι η εισαγγελική πρόταση δεν θα γίνει δεκτή από το δικαστήριο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu4lznyo80p)

Κολωνός - Ηλίας Μίχος: Οργή για την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση

Ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο Mega για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο, τον  βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της ανήλικης στον Κολωνό. «Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν ήξερε αν αυτός είχε όπλα, πήγε μετά η αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία», είπε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε: «Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει. Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει «πατήσει» πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν "πατάει"».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» αν μπορεί ο Ηλίας Μίχος να δηλώνει ερωτευμένος για να αποφύγει την κατηγορία του βιασμού, ο κ Λύτρας απάντησε: «ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε….σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρόλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος. Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδε τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπε πως το παιδί λέει αλήθεια με την μητέρα και το εξήγησε επιστημονικά. Η Παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;»

Σε ό,τι αφορά τη στάση της μητέρας της 12χρονης, ο Απόστολος Λύτρας σημείωσε ότι «υπάρχουν τα μηνύματα που ζητάει η μητέρα από τη μικρή επιμόνως χρήματα. Κι το εξήγησε ότι επειδή το παιδί το βοηθούσαν κάποιες συγκεκριμένες κυρίες και έχουν καταθέσει, πήγαινε εκεί και της έδιναν χρήματα. Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα. Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει. Δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εισαγγελέας και να πούμε ότι είναι πρόταση και όχι απόφαση. Παρόλα αυτά θα "φάει" πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος. Κατηγορείται για 3 κακουργήματα που προβλέπεται ποινή μέχρι 15χρονια για την κάθε πράξη και κάποια πλημμελήματα. Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξής του θα είναι άνω των 20 ετών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czu35tw9z001)

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα κεκλεισμένων των θυρών. 

Διαβάστε περισσότερα → Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ