Ελλαδα

Κολωνός: Στις 26 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης - Αρχές Απριλίου λήγει το 18μηνο κράτησης του Μίχου

Oλοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων που εκπροσωπούν την ανήλικη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κολωνός: Στις 26 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης
Φωτογραφία Αρχείου © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κολωνός - Μίχος: Στις 26 Μαρτίου συνεχίζεται η δίκη - Oλοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων που εκπροσωπούν την ανήλικη

Στις 26 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ για την υπόθεση του Κολωνού, οπότε και αναμένεται να συνεχιστούν οι αγορεύσεις συνηγόρων.

Κατά την σημερινή διαδικασία, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία του παιδιού-θύματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των τριών συνηγόρων που στηρίζουν την ανήλικη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czuegmne1a3l)

Μέριμνα του δικαστηρίου, σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των δικηγόρων έως το τέλος Μαρτίου. Κι αυτό προκειμένου να εκδοθεί απόφαση για τους 26 κατηγορουμένους πριν αρχίσουν να λήγουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης όσων έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, μεταξύ των οποίων είναι και ο βασικός κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος του οποίου το 18μηνο λήγει στις 7 Απριλίου.

Ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις οι συνήγοροι της 12χρονης

Οι συνήγοροι που εκπροσωπούν το θύμα τής δυσώδους υπόθεσης, όπως έχουν δηλώσει, σήμερα ανέπτυξαν τις θέσεις της πλευράς τής Υποστήριξης της Κατηγορίας έναντι των δεδομένων της υπόθεσης αλλά κυρίως επί όσων ζήτησε η Εισαγγελέας με την πρόταση της η οποία ουσιαστικά "έβγαλε" από το κάδρο των πρωταγωνιστών της εκπόρνευσης του παιδιού τον 55χρονο επιχειρηματία για τον οποίο ζήτησε παράλληλα απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για βιασμό της 12χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα αγόρευσε πρώτος από την πλευρά τής υπεράσπισης, ο συνήγορος αλλοδαπού κατηγορούμενου για τον οποίο η εισαγγελική πρόταση ζήτησε απαλλαγή για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διαδικασία στην επόμενη δικάσιμο θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις συνηγόρων των υπολοίπων 25 κατηγορουμένων.

Πλήθος κόσμου από νωρίς έξω από το Εφετείο 

Όπως εκτιμάται από παράγοντες της δίκης, το δικαστήριο προγραμματίζει να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ως το τέλος Μαρτίου ώστε η απόφαση να εκδοθεί αμέσως μετά και πάντως πριν συμπληρωθούν τα 18μηνα προφυλάκισης κατηγορουμένων που ξεκινούν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Μεταξύ αυτών και του 55χρονου και ενός ακόμη κατηγορούμενου, για τους οποίους το ανώτατο όριο των τριών εξαμήνων συμπληρώνεται στις 7 Απριλίου καθώς ήταν οι δύο πρώτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czubp6q3m6ih)

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί φορείς και συλλογικότητες έξω από το Εφετείο επί της οδού Λουκάρεως, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ως προς το απαλλακτικό σκέλος της εισαγγελικής πρότασης για τον βασικό κατηγορούμενο, τον 57χρονο ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ, ζητώντας την καταδίκη του για όλα τα αδικήματα που κατηγορείται, αλλά και ζητώντας την απαλλαγή της 38χρονης κατηγορούμενης μητέρας της ανήλικης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ