Ελλαδα

Κούγιας για πρόταση απαλλαγής Μίχου: «Το αδίκημα του βιασμού δεν προέκυπτε ποτέ στη δικογραφία»

Η αντίδραση του δικηγόρου της μητέρας, Απ. Λύτρα, για την εισαγγελική πρόταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας
Κολωνός - Κούγιας: Η εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο © ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Κολωνός: Ο Αλέξης Κούγιας σχολιάζει την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε σήμερα (14.3) την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο, σχετικά με την υπόθεση βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό

Κολωνός - Κούγιας: Πώς σχολιάζει την εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο

«Το αδίκημα του βιασμού, δεν προέκυπτε ποτέ στη δικογραφία αυτή, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και το ίδιο το κοριτσάκι αθωώνει για τον βιασμό τον 53χρονο», είπε ο Αλέξης Κούγιας στον Ant1 και πρόσθεσε: «Αντιθέτως είπε ότι πρέπει να καταδικαστεί για το αδίκημα της αποπλανήσεως ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Αυτό επισύρει ως ποινή, τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται για αυτά τα αδικήματα, αδικήματα που προσβάλουν τη γενετήσια αξιοπρέπεια. Αυτό το αδίκημα, τιμωρείται με ακριβώς την ίδια ποινή με εκείνη του βιασμού, δηλαδή 15 χρόνια. Άρα γιατί γίνεται αυτός ο θόρυβος και αυτή η αντίδραση. Αντί να συγχαίρουμε εισαγγελείς που έχουν τέτοιο θάρρος; Επειδή η εισαγγελέας πρότεινε περισσότερα αδικήματα εις βάρος της μητέρας του κοριτσιού; όποιος διαβάσει τη δικογραφία, θα αντιληφθεί τι έχει κάνει η μητέρα». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztbyw1zrqqx)

Κολωνός - Λύτρας: «Προκλητική η εισαγγελική πρόταση»

Στον Ant1 μίλησε και ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, χαρακτηρίζοντας προκλητική την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής της, ενώ σημείωσε ότι το δικαστήριο δεν θα έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα. «Ειδικά όταν η εισαγγελέας ανέφερε πολλές φορές ότι πιστεύει τη 12χρονη. Το κατέθεσαν ψυχολόγοι, ψυχίατρος που την παρακολουθεί ότι λέει την αλήθεια. Η εισαγγελέας δεν αιτιολόγησε. Ουσιαστικά λέει πως η 12χρονη λέει ψέματα για τον βιασμό. Για αυτό είναι μια προκλητική πρόταση, η οποία πιστεύω πως θα ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζονται με τη μητέρα να είναι υπέρ της στο δικαστήριο». Ο κ. Λύτρας πρόσθεσε ότι είναι δεδομένο ότι υπήρχε παραμέληση ανηλίκου από τη μητέρα.

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από την πρόταση και το αν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, δήλωσε πως θέλει να πιστεύει ότι ήταν μια «άτυχη στιγμή της εισαγγελέως».

Υπογράμμισε πως «υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου που λέει στην 12χρονη «φέρε μου τα μισά χρήματα», για το οποίο η εισαγγελέας είπε πως της το είπε χάριν αστεϊσμού». «Από την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου, πιστεύουν ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι γίνεται με τον ίδιο».

Σχετικά με την κατηγορία βιασμού, για την οποία η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος, τόνισε πως πράγματι «πρέπει να υπάρχει βία ή απειλή για βία. Η 12χρονη όμως έχει δηλώσει πως με απειλή έκανε τις πράξεις. Της έδειξε όπλα και την απείλησε. Τα όπλα αυτά βρέθηκαν στην έρευνα της αστυνομίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ