Ελλαδα

Μέλος της σπείρας που έκλεβε ΙΧ γνωστός ηθοποιός - Ο τρόπος δράσης τους

Τα στοιχεία που εξετάζονται για την εμπλοκή και άλλων ατόμων

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλος της σπείρας που έκλεβαν ΙΧ γνωστός ηθοποιός - Ο τρόπος δράσης τους
Φωτογραφία Αρχείου © EUROKINISSI

Ηθοποιός - Κλοπή αυτοκινήτων: Πώς δρούσε η σπείρα - Τα στοιχεία που εξετάζονται για την εμπλοκή και άλλων ατόμων 

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ φαίνεται να είχε αποκομίσει ο ηθοποιός Ν.Γ. και η 5μελής παρέα του που έκλεβαν αυτοκίνητα και είτε τα μετέτρεψαν σε ανταλλακτικά, είτε παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου των οχημάτων και τα πωλούσαν με πλαστά έγγραφα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztlm8t2okld)

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «ανωμαλλιά», όπως ήταν το παρατσούκλι που είχε αποδοθεί στον Ν.Γ., κατά σε κάποια επεισόδια σε παλιά, γνωστή τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 η οποία προβάλλεται μέχρι και σήμερα σε επαναλήψεις.

Φαίνεται όμως πως η υποκριτική δεν απέφερε τα έσοδα που ο 51χρονος πρώην ηθοποιός ήθελε για να κάνει την καλή ζωή. Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα των κακοποιών,εγκατέλειψε την υποκριτική και ασχολήθηκε με ένα συνεργείο οχημάτων, στην περιοχή του Μενιδίου.

Οι αστυνομικές έρευνες και οι προτιμήσεις των κατηγορούμενων

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως για αρκετό καιρό μαζί με τους συνεργούς του, παραποιούσαν τα στοιχεία υπερπολυτελών οχημάτων που έκλεβαν και τα πωλούσαν.

Οι κατηγορούμενοι επέλεγαν πολυτελή μοντέλα των εταιριών BMW, Mercedes, Jeep, Nissan, Smart και Τοyota.

Επί αρκετές ημέρες, οι έξι κατηγορούμενοι παρακολουθούνταν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μάλιστα τους έχουν καταγράψει και σε βίντεο εν ώρα …εργασίας. Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της σπείρας, είναι και ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στάθης Ταυλαρίδης, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει την ακριβή μοτοσικλέτα του.

Η λεία της σπείρας, σύμφωνα με τις εως τώρα έρευνες, φέρεται να ξεπερνά τις 980.000 ευρώ.

Εως τώρα, έχουν αποκαλυφθεί 40 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, όμως πιστεύεται ότι είναι πολλές παραπάνω, καθώς και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Ο ρόλος του ηθοποιού 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 51χρονος ηθοποιός, ομολόγησε στους αστυνομικούς πως εμπλέκεται στο κύκλωμα και όπως εξακριβώθηκε, το συνεργείο οχημάτων που διέθετε είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων, σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη και μεγάλη διπλή πόρτα.

Ο ρόλος του Ν.Γ. ήταν συγκεκριμένος. Μόλις ο πρώην ηθοποιός ολοκλήρωνε τη διάλυση του κλεμμένου οχήματος, ο 35χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας φόρτωνε τα εξαρτήματα σε ένα όχημα τύπου βαν και τον πλήρωνε για τις …υπηρεσίες του.

Τα ευρήματα της αστυνομίας και τα στοιχεία που εξετάζονται 

Στις εγκαταστάσεις των μελών της συμμορίας, οι αστυνομικοί εκτός από τα κλεμμένα οχήματα και τα χιλιάδες ανταλλακτικά που εντόπισαν, βρήκαν επίσης πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας χωρών Εξωτερικού, πλαστές σφραγίδες καθώς και συσκευή παρεμβολής ραδιοσυχνοτήτων (jammer).

Βέβαια, όπως διευκρινίστηκε από ανώτατα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και δημόσιοι υπάλληλοι που θα βοηθούσαν το κύκλωμα για την νομιμοποίηση των παραποιημένων στοιχείων των κλεμμένων οχημάτων. Για την ίδια υπόθεση, έχει σχηματισθεί δικογραφία για δύο επιπλέον άτομα, που αναζητούνται και εμφανίζονται ως συνεργοί των έξι συλληφθέντων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ