Ελλαδα

«Δεν υπάρχει εμπρηστής, ούτε σύλληψη αντιδημάρχου», λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής για τη φωτιά στον υπαίθριο χώρο

Πληροφορίες θέλουν στέλεχος της δημοτικής αρχής να κατηγορείται για εμπρησμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στο Λαύριο
Φωτιά στο Λαύριο: Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου φέρεται να κατηγορείται για εμπρησμό © lavriaki.gr

Λαύριο: Τι λέει ο δήμαρχος για τη φωτιά - Αντιδήμαρχος φέρεται να κατηγορείται για εμπρησμό

Κάθε πληροφορία περί εμπρησμού και σύλληψη του αντιδημάρχου Πρασίνου του δήμου Λαυρεωτικής διαψεύδει ο δήμαρχος, Δημήτρης Λουκάς, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, τη στιγμή που υπάρχει πληροφορία ότι το στέλεχος της δημοτικής αρχής παραδόθηκε στις αρχές μετά από την έκδοση σχετικού εντάλματος σύλληψης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsj1ql0wcmx)

Λαύριο: Τι λέει ο δήμαρχος για τη φωτιά - Υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για εμπρησμό

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Λουκάς μίλησε στον Ant1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με τη διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών, με την άδεια της Πυροσβεστικής, σε χώρο του Δήμου. Όπως εξήγησε, «συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων» και έτσι χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czsee19wqert)

Διαφορετική εικόνα δίνει η Πυροσβεστική

Πληροφορίες ήδη από εχθές  ανέφεραν ότι ο αντιδήμαρχος Πρασίνου αναζητείται ως υπεύθυνος για τη φωτιά που ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο στο Λαύριο. Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις το μεσημέρι της Τρίτης (12.3). 

«Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και ώρα 13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και μηχανήματα έργου με υδροφόρες ΟΤΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ