- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καθαρά Δευτέρα: Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Παρότι το κόστος των καυσίμων έχει υποχωρήσει
Καθαρά Δευτέρα: Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρότι οι τιμές στα καύσιμα έχουν υποχωρήσει
Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ στην Πάτρα νοικιάζουν και δωμάτια των σπιτιών τους λόγω μεγάλης ζήτησης.
Απλησίαστα τα εισιτήρια για τα νησιά
Με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να βρίσκεται προ των πυλών, όσοι επιλέξουν να περάσουν τα Κούλουμα στη νησιωτική χώρα θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους προορισμούς είναι απλησίαστα, σημειώνει το Action 24.
Το εισιτήριο για τη διαδρομή Πειραιάς – Πόρος με το συμβατικό πλοίο, κοστίζει 17 ευρώ και με το ταχύπλοο 32-34 ευρώ. Παρότι οι τιμές στα καύσιμα έχουν υποχωρήσει, τα ναύλα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών. «Έγιναν σημαντικές αυξήσεις πέρυσι που επιβάρυναν πάρα πολύ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το παράδοξο είναι ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές σε δημοφιλείς προορισμούς ακόμη κι αν βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από τα 100 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.
Ενδεικτικά για ένα ταξίδι από τον Πειραιά στο Ηράκλειο το εισιτήριο είναι 37-42 ευρώ, τη στιγμή που το εισιτήριο για το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρος είναι 55 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για άλλα δημοφιλή νησιά του Αιγαίου όπως το δρομολόγιο Πειραιάς-Σαντορίνη που το εισιτήριο κοστίζει 49-63 ευρώ με το συμβατικό πλοίο και 76-90 ευρώ με το ταχύπλοο. Στο δρομολόγιο Μύκονος-Σαντορίνη το εισιτήριο κοστίζει 76-90 ευρώ το άτομο.
Ακριβά και τα οδικά έξοδα
Ούτε όμως εκείνοι που θα ταξιδέψουν οδικώς θα πληρώσουν λιγότερα. Ένα άτομο, αν ταξιδέψει από την Αθήνα στην Αράχωβα θα πληρώσει 253 ευρώ και αν ταξιδέψει στο Γαλαξείδι το κόστος θα είναι 234 ευρώ. Στην Πάτρα οι τιμές για τη διαμονή έχουν ξεφύγει. Όπως λένε οι μεσίτες, είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση που κάποιοι νοικιάζουν και δωμάτια του σπιτιού τους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Εξίσου υψηλές είναι οι τιμές, αλλά και η ζήτηση, για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση του ΚΘΒΕ για τον θάνατο του ηθοποιού
Πόσοι επαναπατρισμοί έχουν γίνει συνολικά από τις 3 Μαρτίου
Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης αναδείχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωνές της εποχής
Το σημερινό σκίτσο του
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας
«Καταλύτης η πλήρης εφαρμογή του νέου ΚΟΚ»
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.