- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται μέτρα κατά του bullying στα σχολεία - Επιστρέφει η πενθήμερη αποβολή
Ποιοι οι βασικοί άξονες του νέου πλαισίου
Bullying στο σχολείο: Το νέο πλαίσιο με αυστηρές ποινές για τους μαθητές
Μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying στα σχολεία, που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, παίρνει το Υπουργείο Παιδείας, φέρνοντας αυστηρότερες ποινές. Μεταξύ αυτών, επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή, ενώ γίνεται ευκολότερη η οριστική αποβολή από το σχολείο.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέσα στον Μάρτιο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι συντάσσονται πρωτόκολλα αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, την ίδια στιγμή που οι εκπαιδευτικοί είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των γονέων θυτών. Μάλιστα, αναφέρεται ότι ζημιές που θα έχουν κάνει μαθητές, θα επιδιορθώνονται με δαπάνη από τους γονείς τους. Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται εντός σχολείου σε κοινωνικούς λειτουργούς χωρίς να έχουν σχετική συναίνεση γονέων, όπως ισχύει σήμερα. Μέσα στον Μάρτιο θα «τρέξει» και η καμπάνια εθνικής εμβέλειας με τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων και δημόσιων φορέων.
Bullying στο σχολείο: Πιο αυστηρές ποινές για μαθητές
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», οι βασικοί άξονες των μέτρων θα είναι:
- Μέσω υπουργικών αποφάσεων θα θεσπιστεί: α) η αυστηροποίηση των ποινών με την επαναφορά της 5θήμερης αποβολής, β) θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε ο σύλλογος διδασκόντων να μπορεί ευκολότερα να αποβάλλει έναν μαθητή και γ) θα επανέλθει διαχωρισμός των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.
- Κρίνεται απαραίτητο να συνταχθούν πρωτόκολλα αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοσχολικής βίας, την ίδια στιγμή που οι εκπαιδευτικοί είναι ευάλωτοι στις πιέσεις των γονιών θυτών. Οι γονείς θα καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις των παιδιών τους στο σχολείο.
- Τα παιδιά θα μπορούν να απευθύνονται για τα προβλήματα που τα απασχολούν εντός του σχολείου στους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, χωρίς να έχουν σχετική συναίνεση γονέων.
- Θα υπάρξει καμπάνια εθνικής εμβέλειας με εντολή του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή του υπουργείου Παιδείας και άλλων εμπλεκόμενων υπουργείων και δημόσιων φορέων. Η καμπάνια θα μεταδώσει τα μηνύματα για την εξάλειψη του φαινομένου σε όλες τις εμπλεκόμενες κοινωνικές ομάδες: μαθητές – δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς.
- Ένα από τα κεντρικά μηνύματα της καμπάνιας θα είναι η προτροπή προς τους μαθητές που βιώνουν εκφοβισμό να μιλήσουν και να «καταγγείλουν» τα περιστατικά. Και αυτό θα συμβαίνει μέσω αναφοράς στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας που θα αναρτηθεί και θα τεθεί σε λειτουργία.
Διαβάστε επίσης »»» Πάνω από 10.700 περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων το 2023 - Εξαρθρώθηκαν 17 συμμορίες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Tι είπε για την πολεοδομική επέκταση σε προστατευόμενες περιοχές
Στο σημείο επιχειρεί ειδικό κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών του στρατού
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.