Ελλαδα

Τέμπη: «Ο Γεράσιμος είναι σε κώμα εδώ και έναν χρόνο»

Tι λέει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα με τις κραυγές των εγκλωβισμένων
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: «Ο Γεράσιμος είναι σε κώμα εδώ και έναν χρόνο» - Η μητέρα του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι

Για τον αγώνα που δίνει ο γιος της Γεράσιμος, ο μόνος επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη έναν χρόνο πριν, μίλησε η μητέρα του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στο Mega, η ίδια τόνισε πως το παιδί της έναν χρόνο μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία βρίσκεται ακόμη σε κώμα, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται απρόβλεπτη.

«Εδώ και έναν χρόνο ο Γεράσιμος δίνει γενναίο αγώνα για τη ζωή του… Ένα χρόνο μετά έχω τόσα πολλά να πω… δεν ήρθε η ώρα. Από την ημέρα του εγκλήματος αυθόρμητα στην αρχή, με προσπάθεια αργότερα, κρατάω τον θυμό. Γιατί επικεντρώθηκα στο πώς και όχι στο γιατί. Πώς να διορθώσω… να γιατρέψω… να σώσω. Ο Γεράσιμος δίνει τιτάνια μάχη. Ακόμα είναι όλα κρίσιμα, δεν νοείται κάτι άλλο από το να είμαι δίπλα του απερίσπαστη, ανεπηρέαστη. Μόνο τα λόγια των γιατρών και οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Ψάχνω το βλέμμα, τη φωνή, τη μουσική του και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ πέρα από το παιδί μου είναι ποτέ να μην ξανασυμβεί.

Και η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας. Όχι αυτών που έφυγαν, στη θέση όσων έμειναν. Ακόμα δεν μπορώ να αντικρίσω την εικόνα με τα δύο βαγόνια σε ορθή γωνία…»

Τρισάγιο στην μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στο τόπο της τραγωδίας, τρισάγιο για τις 57 ψυχές, θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, παρουσία συγγενών των θυμάτων, τοπικών φορέων και απλών πολιτών.

Αμέσως μετά το τέλος τρισαγίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τόνισε ότι «Είναι μια βαριά μέρα γιατί θυμόμαστε αυτούς τους 57 ανθρώπους που έφυγαν άδικα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο των σκέψεων και της προσευχής μας. Κοντά σε αυτό είναι και όλα τα άλλα τα οποία ακούμε αυτές τις ημέρες. Να ξέρετε ότι κάποιον τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή. Δεν τον τιμάς με τον χορό. Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική συζήτηση, δηλαδή το πως θα γίνουν οι σιδηρόδρομοι ασφαλείς, δεν χρειάζονται λόγια που κουράζουν, οι ψυχές αυτές θα βρουν δικαίωση μόνο όταν ο σιδηρόδρομος θα είναι ασφαλής και τα πράγματα θα δουλεύουν σωστά. Στον χρόνο επάνω η δική μας συμβουλή είναι για να μην μείνουν οι νεκροί αυτοί μια ακόμη ανάμνηση ενός θλιβερού δυστυχήματος, θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να πάμε συνολικά τον τόπο μπροστά. Ο Θεός να τους αναπαύει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ