Ελλαδα

«Έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί μου»: Η συγκινητική ιστορία του μικρού Γιώργου

Η μητέρα του του έδωσε το μισό της συκώτι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα με τον γιο της και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
Μητέρα έδωσε το μισό της συκώτι στο παιδί της και του έδωσε για δεύτερη φορά ζωή © Facebook / Άδωνις Γεωργιάδης

Μητέρα έδωσε το μισό της συκώτι στο παιδί της και του έδωσε για δεύτερη φορά ζωή

Ο μικρός Γιώργος ήταν μόλις 30 ημερών όταν διαγνώστηκε με ατρησία χοληφόρων αγγείων και οι γιατροί εξήγησαν στη μητέρα του ότι η μοναδική λύση για να κρατηθεί στη ζωή το μικρό αγόρι θα ήταν να του δώσει το μισό της συκώτι. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η μητέρα προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση, δίνοντας έτσι  - για δεύτερη φορά - ζωή στο παιδί της. 

Η ιστορία του μικρού Γιώργου ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Ο κ. Γεωργιάδης, μάλιστα, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα στιγμιότυπο από εκδήλωση του Συλλόγου «ΗΠΑΡχω», όπου η μητέρα του 7χρονου σήμερα αγοριού λέει: «είναι σαν να έδωσα για δεύτερη φορά ζωή στον γιο μου».

Ίσως η πιο συγκινητική ιστορία που έχω ακούσει. Η κυρία είναι η μητέρα του μικρού Γιώργου. Ο Γιώργος σε ηλικία 30 ημερών...

Posted by Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis on Saturday, February 17, 2024

Μητέρα έδωσε το μισό της συκώτι στο παιδί της - «Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής»

Ο Κωστής Χατζηδάκης μοιράστηκε την ιστορία του μικρού Γιώργου στα social media, αναφέροντας ότι «εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής!»

«30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του. Η "ατρησία χοληφόρων αγγείων" επέβαλε να γίνει μεταμόσχευση. Η μητέρα του τού έδωσε το μισό της συκώτι και όπως λέει η ίδια, χάρη στην πετυχημένη μεταμόσχευση, "έδωσε για δεύτερη φορά ζωή στο παιδί της". Αχ, αυτές οι μανούλες! Γνώρισα τη μητέρα, το παιδί και την ιστορία, στην εκδήλωση του Συλλόγου "ΗΠΑΡχω" των ηπατομεταμοσχευθέντων. Φοβερά συγκινητικό! Εδώ μιλάμε για τον πυρήνα της ανθρωπιάς και της αγάπης! Εδώ μιλάμε για ήρωες της ζωής! Και το παιδί και η μητέρα και οι γιατροί που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη μάχη», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: 

«Εδώ είναι, επίσης, που η Πολιτεία πρέπει να θέτει σωστές προτεραιότητες. Τον Μάρτιο του 2023, η Πολιτεία θέσπισε νέο, σύγχρονο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις. Οι μεταμοσχεύσεις πλέον ήπατος καλύπτονται με 85 χιλιάδες ευρώ, αντί για 15 χιλιάδες που ήταν προηγουμένως. Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων έχουν προχωρήσει 28 προσλήψεις, ενώ παράλληλα προχωρεί κι ο θεσμός των συντονιστών για τις μεταμοσχεύσεις. Και στο Ωνάσειο, από το τέλος του 2024, θα προχωρούν και μεταμοσχεύσεις ήπατος. Εννοείται ότι ως Υπουργείο Οικονομικών έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε με σεβασμό σε αυτές τις μάχες για τη ζωή. Και να δίνουμε την αντίστοιχη προτεραιότητα. Σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Τα οφείλουμε σε κάθε Γιώργο, σε κάθε μητέρα και πατέρα και σε όλους τους γιατρούς, που δίνουν αυτές τις σπουδαίες μάχες ζωής!»

30 ημέρες αφού γεννήθηκε, ο 7χρονος σήμερα Γιώργος διαπιστώθηκε ότι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο συκώτι του. Η «ατρησία...

Posted by Kostis Hatzidakis on Monday, February 19, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ