Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον Youtuber «Hayate» για το κακούργημα εμπορίας ανθρώπων και κακοποίησης ΑμεΑ

«Δεν τα εκμεταλλευόμουν, είχα τη συναίνεσή τους και αμφιβάλλω αν ήταν άτομα με νοητική στέρηση» είπε

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Η απολογία του
Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Η απολογία του © Youtube

Hayate: Ποινική δίωξη στον Youtuber για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων - «Δεν τα εκμεταλλευόμουν, είχα τη συναίνεσή τους και αμφιβάλλω αν ήταν άτομα με νοητική στέρηση» είπε

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 35χρονου Youtuber «Hayate».

Προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και έλαβε ο 35χρονος ο οποίος συνελήφθη επειδή φέρεται να κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση και να προέβαλλε έναντι συνδρομής τα βίντεο σε λογαριασμούς του στο Διαδίκτυο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyyv14bev85l)

Ο 35χρονος διώκεται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ' επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος ΑμεΑ με τα οποία συνοικούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι τα άτομα συμμετείχαν με τη συναίνεσή τους και εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα άτομα που πρωταγωνιστούσαν στα βίντεο είναι ΑμεΑ.

Σύλληψη Hayate: Τι λένε άτομα που φέρεται να είναι θύματά του

Ο Youtuber «Hayate» συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live εκπομπές που έκανε στο διαδίκτυο. Σήμερα, άτομα που φέρεται να έχουν πέσει θύματά του μίλησαν στον Ant1 για όλα όσα υπέστησαν, προχωρώντας σε βαριές καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στο studio του. Ο 35χρονος φέρεται να είχε «μαλακώσει» μετά τη σύλληψη άλλου youtuber λίγους μήνες νωρίτερα, με τις ίδιες κατηγορίες. 

Σύλληψη Hayate: Τι λένε άτομα που φέρεται να είναι θύματά του

O Red Dragon, ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν συχνά στο studio του, κατήγγειλε σήμερα στον Ant1: «Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα. Έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο. Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν. Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά».

Άλλο πρόσωπο, γνωστό στο Tik Tok ως «βάρδος» καταγγέλλει ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι «το έπαιζε πιο μαλακός».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyylm9trlt6h)

Γιατί συνελήφθη ο youtuber Hayate

Σε βάρος του 35χρονου κατηγορούμενου, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εμπορία Ανθρώπων», «Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων», «Απειλή» και «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας».

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση κακοποίησης ατόμων με ειδικές ανάγκες που εντοπίζουν οι αστυνομικοί μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά, ο 35χρονος είχε στήσει το σκηνικό του σε σπίτι στο Αιγάλεω. Εκεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση ανάγκαζε τα δύο άτομα να χτυπούν το ένα το άλλο, να τα κακοποιεί σεξουαλικά, να τα χτυπά και γενικότερα να τους κάνει ό,τι ζητούσε το κοινό του. Σήμερα, Τρίτη, το πρωί, για μια ακόμη φορά ο 35χρονος που εμφανίζεται με τα ψευδώνυμα ή «Αρχηγός» πραγματοποίησε μια ακόμη ζωντανή μετάδοση. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταγγελία για τα όσα υπέμεναν τα δύο άτομα και έπειτα από λίγες ώρες έκαναν έφοδο στο σπίτι του.

Τα δύο νεαρά άτομα μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς, ενώ ο 35χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας. Στην κατοχή του …«αρχηγού» οι αστυνομικοί εντόπισαν σκληρούς δίσκους και συσκευές κινητής τηλεφωνίας τα οποία κατάσχεσαν και τα απέστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyylxi7hjcep)

Πώς δρούσε ο youtuber Hayate

Οι θεατές του καναλιού του 35χρονου, πλήρωναν αρκετά χρήματα προκειμένου να μπορούν να ζητούν από τον youtuber να προχωρά σε βασανιστήρια σε βάρος των δύο ατόμων με νοητική υστέρηση. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, αφού όλα όσα έδειχνε ήταν μια πλάκα, προκειμένου να βγάζουν μερικά χρήματα τα οποία μοιραζόταν με τους δύο φίλους του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο,είχε συλληφθεί στο Κερατσίνι ένας ακόμη Youtuberο οποίος προέβαινε σε αντίστοιχες πράξεις κακοποίησης νεαρών ατόμων με νοητική στέρηση.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ