Ελλαδα

Νέο περιστατικό φρίκης: Youtuber κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση

Συνελήφθη o 35χρονος - Πώς δρούσε

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό της Αστυνομίας
Φωτογραφία Αρχείου © Eurokinissi

Συνελήφθη 35χρονος που κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση στα social media

Συνελήφθη 35χρονος ο οποίος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση μέσω youtube.

Κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live μετάδοση

Τις αρρωστημένες ορέξεις των θεατών του ιδιωτικού του καναλιού στο Tik Tokέκανε πράξη σε δύο άτομα που πάσχουν από νοητική υστέρηση, ένας 35χρονος youtuber, όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται, ο οποίος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε βάρος του κατηγορούμενου, σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εμπορία Ανθρώπων», «Σωματική Βλάβη Αδύναμων Ατόμων», «Απειλή» και «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας».

Νέο περιστατικό φρίκης

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση κακοποίησης ατόμων με ειδικές ανάγκες που εντοπίζουν οι αστυνομικοί μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά, ο 35χρονος είχε στήσει το σκηνικό του σε σπίτι στο Αιγάλεω. Εκεί, σχεδόν σε καθημερινή βάση ανάγκαζε τα δύο άτομα να χτυπούν το ένα το άλλο, να τα κακοποιεί σεξουαλικά, να τα χτυπά και γενικότερα να τους κάνει ό,τι ζητούσε το αρρωστημένου του κοινό. Σήμερα, Τρίτη, το πρωί, για μια ακόμη φορά ο 35χρονος που εμφανίζεται με τα ψευδόνυμα ή «Αρχηγός» πραγματοποίησε μια ακόμη ζωντανή μετάδοση. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταγγελία για τα όσα υπέμεναν τα δύο άτομα και έπειτα από λίγες ώρες έκαναν έφοδο στο σπίτι του.

Σε δομή φιλοξενίας τα δύο άτομα

Τα δύο νεαρά άτομα μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικούς, ενώ ο 35χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας. Στην κατοχή του …«αρχηγού» οι αστυνομικοί εντόπισαν σκληρούς δίσκους και συσκευές κινητής τηλεφωνίας τα οποία κατέσχεσαν και τα απέστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνες.

Πώς δρούσε ο youtuber

Οι αρρωστημένοι θεατές του καναλιού του 35χρονου, πλήρωναν αρκετά χρήματα προκειμένου να μπορούν να ζητούν από τον youtuber να προχωρά σε βασανιστήρια σε βάρος των δύο ατόμων με νοητική υστέρηση.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, φέρεται να υποστηρίζει πως δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, αφού όλα όσα έδειχνε ήταν μια πλάκα, προκειμένου να βγάζουν μερικά χρήματα τα οποία μοιραζόταν με τους δύο …φίλους του.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο,είχε συλληφθεί στο Κερατσίνι ένας ακόμη Youtuberο οποίος προέβαινε σε αντίστοιχες πράξεις κακοποίησης νεαρών ατόμων με νοητική στέρηση.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τετάρτη, στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ