Ελλαδα

Προφυλακίστηκε ο youtuber Hayate που κακοποιούσε ΑμεΑ σε live μετάδοση

Τι υποστήριξε στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Η απολογία του
Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Η απολογία του © Youtube

Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Μετά την πολύωρη απολογία του και παρά το ότι ο ιδιος αρνείτο τις σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του για τα βίντεο της ντροπής με πρωταγωνιστές ΑΜεΑ, ο 35χρονος youtuber Hayate οδηγήθηκε στη φυλακή με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τα βίντεο που αναρτούσε στο Youtube.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz34g5w5uobt)

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο youtuber Hayate

Ο 35χρονος youtuber φέρεται να υποστήριξε ότι κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό σταμάτησε την παραγωγή και προβολή βίντεο με ΑΜεΑ που υφίσταντο κακοποίηση και εξευτελιστική συμπεριφορά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε στην απόλογία του ότι γνώριζε πως επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβαλε τον ισχυρισμό ότι χρησιμοποιούσε τα άτομα αυτά σε βίντεο, επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης του youtuber

Μετά την απολογία του, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τους νέους συνηγόρους του κατηγορουμένου, στην 17η τακτική ανακρίτρια θέλησαν να καταθέσουν και ΑΜεΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δε δέχτηκε η δικαστική λειτουργός, καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ