Ελλαδα

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο YouTuber Hayate

Θα απολογηθεί την Δευτέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Η απολογία του
Υoutuber Hayate: Προφυλακίστηκε για κακοποίηση ΑμεΑ - Η απολογία του © Youtube

Hayate: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο YouTuber - Θα απολογηθεί την Δευτέρα

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα απολογηθεί ο 35χρονος YouTuber Hayate που διώκεται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων.

Ο 35χρονος επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, ωστόσο ζήτησε και έλαβε νεα προθεσμία. Από την πλευρά του αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για συναίνεση για τη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στα βίντεο του, τα οποία κατά τον ίδιο δεν ήταν άτομα με νοητική υστέρηση.

«Δεν απολογήθηκε σήμερα, θα απολογηθεί τη Δευτέρα γιατί συμφώνησαμε με την ανακρίτρια ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από τον κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη» δήλωσε η συνήγορος του, Αννα Μαρία Φίλιππα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί τους ακολούθους του youtuber «Hayate» που πλήρωναν για τους ξυλοδαρμούς

Στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών έχουν μπει οι ακόλουθοι του Youtuber «Hayate», ο «στρατός» του που φέρεται να πλήρωνε για να δει ξυλοδαρμό ατόμων με ειδικές ανάγκες σε live μεταδόσης σε Tik Tok και Youtube. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι συνολικά 21 ακόλουθοι του 35χρονου έχουν ταυτοποιηθεί και εις βάρος τους ήδη σχηματίζεται δικογραφία. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzkm9h5kgc9)

Hayate σύλληψη: Η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιεί ακολούθους του Youtuber - Τι λέει η δικηγόρος του

«Δεν γνωρίζω αν υπήρχε οικονομικό όφελος από τον εντολέα μου και αν αυτό έχει βάση, συνηθίζεται στους YouTubers» δήλωσε σήμερα (8.2) στο Open, η δικηγόρος του 35χρονου Hayate, Άννα Μαρία Φίλιππα. «Ο πελάτης μου δεν θεωρεί ότι τους κακοποιούσε. Ήταν ένα είδος συνεργασίας. Δεν γελούσε κανείς μαζί τους, γελούσαν όλοι μαζί», είπε η κ. Φίλιππα, κάνοντας λόγο για συναίνεση «στον βαθμό που εγώ γνωρίζω».

Την Τετάρτη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και πλημμελήματος σε βάρος του 35χρονου Youtuber «Hayate», δίνοντάς του προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyyv14bev85l)

Ο 35χρονος διώκεται για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ' επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος ΑμεΑ με τα οποία συνοικούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι τα άτομα συμμετείχαν με τη συναίνεσή τους και εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα άτομα που πρωταγωνιστούσαν στα βίντεο είναι ΑμεΑ.

Σύλληψη Hayate: Τι λένε άτομα που φέρεται να είναι θύματά του

Ο Youtuber «Hayate» συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενος ότι κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε live εκπομπές που έκανε στο διαδίκτυο. Σήμερα, άτομα που φέρεται να έχουν πέσει θύματά του μίλησαν στον Ant1 για όλα όσα υπέστησαν, προχωρώντας σε βαριές καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στο studio του. Ο 35χρονος φέρεται να είχε «μαλακώσει» μετά τη σύλληψη άλλου youtuber λίγους μήνες νωρίτερα, με τις ίδιες κατηγορίες. 

O Red Dragon, ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν συχνά στο studio του, κατήγγειλε σήμερα στον Ant1: «Με χτυπούσε άσχημα, με έφτυνε, μου έδινε μπουκέτα (σ.σ. γροθιές) παντού στο σώμα. Έχει εκμεταλλευτεί πολλά άτομα. Το πιο άσχημο πράγμα είναι ότι έπαιρνε κορίτσια 15 έως 17 ετών, τις πότιζε αλκοόλ και με το ζόρι τις σήκωνε και τις έπαιρνε στο άλλο δωμάτιο. Έχει χτυπήσει πολλά άτομα. Πλήρωναν οι haters μέχρι 200 ευρώ για να μας χτυπήσουν. Έπαιρνε αυτός τα πολλά και εμείς τα ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά, μισούσε άτομα που είναι ψηλά».

Άλλο πρόσωπο, γνωστό στο Tik Tok ως «βάρδος» καταγγέλλει ότι ο Hayate όταν συνελήφθη ο άλλος youtuber στο Κερατσίνι «το έπαιζε πιο μαλακός».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyylm9trlt6h)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ