Ελλαδα

Φρίκη στο Κερατσίνι: Κακοποιούσε δύο άτομα με αναπηρία και το μετέδιδε στο Διαδίκτυο

Έκανε live με ηλεκτροσόκ και σεξουαλικές πράξεις σε ΑμεΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοποίηση γυναικών

Αποτροπιασμό προκαλούν τα βασανιστήρια που υπέβαλε ένας 42χρονος σε δύο άτομα με αναπηρία

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού στο Κερατσίνι, ο οποίος μετέδιδε απευθείας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κακοποιητικές πράξεις σε βάρος δύο θυμάτων, εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους, προχώρησαν στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 42χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναπαραγωγής εικονοληπτικού υλικού με εγγεγραμμένους χρήστες, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση -το τελευταίο χρονικό διάστημα- σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων με αναπηρία.

Στα βίντεο καταγράφονταν συνεχείς εξυβρίσεις, εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας και σωματικές βλάβες, όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).

Είχε συλληφθεί αρχικά για ναρκωτικά

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί αρχικά, μαζί με μια γυναίκα, το απόγευμα της Δευτέρας (06/11) στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Άνδρας και γυναίκα είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην περαιτέρω πώληση των παραγόμενων ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κερατσινίου, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Μετά από έρευνα σε οικία στο Κερατσίνι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 9 τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης,
  • 65 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 8 γλάστρες με ρίζες δενδρυλλίων,
  • το χρηματικό ποσό των -1.200- ευρώ,
  • συσκευή εκκένωσης (tazer),
  • πινακίδα κυκλοφορίας, για την οποία έχει δηλωθεί κλοπή και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ