- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: 3 έως 5 κιλά εκρηκτικών - Πού στρέφονται οι έρευνες
Τουλάχιστον δύο οι δράστες - Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης
Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Τρία έως πέντε κιλά εκρηκτικών - Το υλικό και η μέθοδος των δραστών - Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη βόμβας στην οδό Σταδίου σε κτίριο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, με την ευθύνη να έχει αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».
Η εκτίμηση των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο και αυτό που επιχειρείται να ανασυντεθεί από τις κάμερες ασφαλείας είναι οι διαδρομές και οι κινήσεις τους.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένη σε κάγκελο απέναντι από το υπουργείο Εργασίας μπροστά σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο είναι κλειστό, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης.
Οι ειδικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε εκεί προκειμένου το ωστικό κύμα της έκρηξης να κατευθυνθεί προς το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με το Open, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η βόμβα περιείχε 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης και ήταν καλά δεμένη στα κάγκελα του κτιρίου.
Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης
Η στιγμή της έκρηξης της βόμβας που συντάραξε το κέντρο της Αθήνας ξημερώματα Σαββάτου αποτυπώνεται σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος από την έκρηξη, που προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές.
Πριν την έκρηξη προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εμφανίζονται σίγουροι ότι ήταν το ίδιο άτομο που τηλεφώνησε και τις δύο φορές.
Αρχικά ο άγνωστος προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά αλλά στην συνέχεια ξανατηλεφώνησε διευκρινίζοντας ότι ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί απέναντι από το υπουργείο στο υποκατάστημα της τράπεζας.
Επιπρόσθετα ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που εμφανίζεται για πρώτη φορά.
Πού στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής
Πάντως αστυνομικές πηγές τονίζουν πως ακόμα είναι νωρίς για εκτιμήσεις για τη νέα οργάνωση αλλά ερευνώνται τυχόν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό ήταν πριν από 47 ημέρες κοντά στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή, με την ευθύνη να αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».
Πηγές από την Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείουν το γεγονός τις δύο βόμβες να έβαλαν τα ίδια άτομα και απλά στο χτύπημα στη Σταδίου να άλλαξαν το όνομα της οργάνωσης για να θολώσουν τα νερά.
Σε κάθε περίπτωση, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο ότι αυτοί που έβαλαν τη βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας ήταν αποφασισμένα και έμπειρα άτομα.
Προβληματισμός επικρατεί και στον πολιτικό κόσμο για το τρομοκρατικό χτύπημα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξιχνιαστεί η υπόθεση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.