- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας
Η έκρηξη του μηχανισμού προξένησε σημαντικές φθορές στην τράπεζα και τις τζαμαρίες γειτονικών καταστημάτων
Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας – Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική
Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή. Ο ήχος που ακούγεται είναι εκκωφαντικός και φανερώνει τη μεγάλη ισχύ της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας.
Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση
Η βόμβα εξερράγη στη 01:29 τα ξημερώματα. είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 00:50 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» από άγνωστο άνδρα ο οποίος ενημέρωσε για τον μηχανισμό, ενώ ανέφερε πως την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση η οποία χρησιμοποίησε έναν παρεμφερή τρόπο για την επίθεση της, με αυτόν που είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της επίσης πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Σε εκείνη την περίπτωση, οι τρομοκράτες, είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό που βρισκόταν μέσα σε ένα τάπερ, κάτω από ένα φυλάκιο των εγκαταστάσεων.
Aυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός
Η βόμβα που εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας ήταν ένας αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός με τους αστυνομικούς να διερευνούν το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε. Η έκρηξη του μηχανισμού προξένησε σημαντικές φθορές στην τράπεζα και τις τζαμαρίες γειτονικών καταστημάτων. Εάν και η τσάντα με την βόμβα βρέθηκε κρεμασμένη στα κάγκελα της τράπεζας «Alpha», στόχος της επίθεσης ήταν το υπουργείο Εργασίας, ακριβώς απέναντι.
Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο υπουργείο βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών. Οκτώ χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2016 τρομοκράτες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε σακίδιο πλάτης κλειδωμένο στα κάγκελα με κλειδαριά μοτοσυκλέτας.
Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβε τις έρευνες για την υπόθεση, έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν οπτικό υλικό από κάμερες της ευρύτερης περιοχής, αναζητώντας τις κινήσεις των τρομοκρατών πριν και μετά το χτύπημα. Το υλικό από την τράπεζα που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, έχει παραληφθεί ήδη από τις αρχές και εξετάζεται ενώ αναζητείται το δρομολόγιο διαφυγής των τρομοκρατών.
Η νέα τρομοκρατική επίθεση, η δεύτερη μέσα σε διάστημα μόλις 1,5 μήνα έχει θέσει σε συναγερμό την αστυνομία που βλέπει το …φάντασμα της τρομοκρατίας να επανέρχεται δριμύτερο μετά από αρκετά χρόνια.
Η οδός Σταδίου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία αφού οι αστυνομικοί της σήμανσης έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες τους στο σημείο της επίθεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.