Ελλαδα

«Φωτοβολίδα ψύχους» φέρνει χιόνια και στην Αττική από την Κυριακή

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιονόπτωση στην Αττική
Χιονόπτωση στην Αττική © EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Καιρός: Xιόνια και στην Αττική από την Κυριακή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μία «φωτοβολίδα ψύχους», ένα δηλαδή αρκετά σύντομο σε διάρκεια κύμα κρύου αλλά και χιονιού βρίσκεται προ των πυλών σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, το ψυχρό κύμα θα μας απασχολήσει από την Κυριακή το απόγευμα (28/1), μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (30/1) - πρωί Τετάρτης (31/1). Οι περιοχές που θα γνωρίσουν μεγαλύτερη ένταση στα φαινόμενα, θα είναι αυτές που «βλέπουν» προς το Αιγαίο.

Ακολούθως, θα επιστρέψουν οι ομαλές καιρικές συνθήκες και η θερμοκρασίες θα ανέβουν εκ νέου.

Ειδικότερα, από την Κυριακή θα χαλάσει ο καιρός και θα επηρεαστούν οι περιοχές που βρίσκονται ανατολικότερα από την οροσειρά της Πίνδου. Αυτό αφορά κυρίως τις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα θα φέρει βροχή ή χιονόνερο στα χαμηλά υψόμετρα και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (από τα 250-300 μέτρα και πάνω).

Αυτές οι περιοχές είναι η Αττική, η Εύβοια, η νοτιοανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, η ανατολική Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ως προς την Αττική, τα χιόνια στο νομό Αττικής θα εντοπιστούν από την Κηφισιά και βορειότερα (Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Βαρυμπόμπη, Δροσιά, Σταμάτα).

Ο καιρός σήμερα

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Θράκη και στο Αιγαίο. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ. Παγετός και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως στη Θράκη και στο Νότιο Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -3 έως13, στην Ήπειρο από -2 έως 15, στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14-16, στα Επτάνησα από 4 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 13 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyodmxqr7vuh)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ