Ελλαδα

Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για χιόνια «από τη Λαμία και πάνω» - Σταδιακά βαρυχειμωνιά από το Σάββατο

Δείτε τον χάρτη χιονόπτωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας περπατά σε δρόμο με χιόνια
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Καιρός: Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη και βαρυχειμωνιά από το Σάββατο - Οι περιοχές με χιόνια και η προειδοποίηση για ετοιμότητα

Μπορεί το σκηνικό σήμερα (18.1) να θυμίζει Άνοιξη, ο καιρός, όμως, αναμένεται να αλλάξει το Σαββατοκύριακο με βαρυχειμωνιά και ενδεχόμενο για χιόνια «από τη Λαμία και πάνω». Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε νέα του ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται στην αλλαγή που μας επιφυλάσσει ο καιρός και παραθέτει χάρτη για τις περιοχές που αναμένεται να δουν χιόνια. 

«Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς την κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία», αναφέρει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς την κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθεί χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμόρφωσε το μετεωρολογικό μας μοντέλο.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο...

Posted by Klearhos Marousakis on Wednesday, January 17, 2024

Ο καιρός σήμερα: Άνοιξη πριν τη βαρυχειμωνιά

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. Άνεμοι έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα μας θυμίζουν Άνοιξη.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις στα δυτικά, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Ανατολικό Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λασποβροχών. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 3 έως 17, στη Θεσσαλία από 5 έως 19, στην Ήπειρο από 8 έως 18, στη Δυτική Στερεά από 11 έως 17, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 20, στην Πελοπόννησο από 8 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 18, στις Κυκλάδες από 14 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στα βόρεια 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyhcaixbo1s1)

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους κυρίως έως το πρωί και μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ