Ελλαδα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο - Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας - Πού θα χιονίσει

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με ανοιχτές τις ομπρέλες τους περπατούν στο χιονισμένο τοπίο
Πού αναμένονται χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο - Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ © MIXAΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση με πτώση θερμοκρασίας και χιόνια

Με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ προειδοποιεί για τη ραγδαία επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο. Κύρια χαρακτηριστικά από αύριο (20.1) το μεσημέρι θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου και οι χιονοπτώσεις που θα πλήξουν κυρίως την κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ακόμη για θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, αλλά και για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στα παραθαλάσσια.

Άνδρας περπατά σε δρόμο με χιόνια
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Καιρός - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, πιο αναλυτικά:

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από αύριο το μεσημέρι, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή (21/1) θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22/1) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες αύριο, αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22/1) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23/1).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες αύριο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Καιρός - Πού θα πέσουν χιόνια το Σαββατοκύριακο - 13 περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

13 περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά από αύριο Σάββατο (20.01) το μεσημέρι, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια. Σε ανάρτησή του ο κ. Τσατραφυλλιάς αναφέρει τα μέρη που θα είναι στο επίκεντρο του χιονιά, ώστε να προειδοποιήσει τους κατοίκους ενόψει του ψυχρού καιρού.

Οι μετεωρολόγοι έχουν πάντως ήδη προειδοποιήσει για αλλαγή σκηνικού του καιρού με τσουχτερό κρύο τα τελευταία 24ωρα, με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να αναφέρει συγκεκριμένα ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά:

  • Καστοριά,
  • Κοζάνη,
  • Φλώρινα,
  • Έδεσσα,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Καβάλα,
  • Ξάνθη,
  • Αλεξανδρούπολη,
  • Λήμνος,
  • Σαμοθράκη,
  • Καρπενήσι,
  • Καλάβρυτα,
  • Τρίκαλα Κορινθίας.

Στην ανάρτησή του γράφει:

«Καλημέρα!
Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει από το Σαββατο 20/1 αργά το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 21/1 το μεσημέρι:
Καστοριά,Κοζάνη,Φλώρινα,Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, ,Καβάλα,Ξάνθη,Αλεξανδρούπολη,Λήμνος,Σαμοθράκη,Καρπενήσι, Καλάβρυτα,Τρίκαλα Κορινθίας.
Αττική: Από Κυριακή ξημερώματα μέχρι το απόγευμα κατά διαστήματα στα ορεινά.»

Καλημέρα! Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει από το Σαββατο 20/1 αργά το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 21/1 το...

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Thursday, January 18, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ