Ελλαδα

Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του στον Βόλο

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλος: Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του
Βόλος: Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του © Facebook

Βόλος: Απολογείται σήμερα ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Σήμερα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, απολογείται ο 50χρονος που δολοφόνησε τον κουνιάδο του στον Βόλο. Να θυμίσουμε πως ο δράστης αντιμετωπίζει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyeytcrbymjd)

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 50χρονου που δολοφόνησε τον 33χρονο στον Βόλο

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 50χρονου που δολοφόνησε τον 33χρονο αδελφό της συζύγου του στον Βόλο, όταν η κόρη του τού εξομολογήθηκε ότι τη βίαζε από τα 9 της χρόνια και την απειλούσε για τη δημοσίευση υλικού που είχε καταγράψει.

Ο δικηγόρος του 50χρονου, Μιχάλης Βασιλικός, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο δράστης βρίσκεται «σε τραγική κατάσταση. Ο πελάτης μου δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν αποδέχεται ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Μάλιστα, για τη φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο δράστης όταν η 18χρονη κόρη του τού αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε «θα το τακτοποιήσω εγώ», ο κ. Βασιλικός υποστήριξες ότι δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή. 

«Ο πατέρας και η κόρη ήρθαν στο γραφείο μου τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουμε την έκβαση του θέματος, πριν μάθει ο πατέρας ποιος είναι ο βιαστής. Μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί, η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της και τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Με τη λέξη 'τακτοποίηση' δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή», δήλωσε ο δικηγόρος του 50χρονου και πρόσθεσε: «Όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, αμέσως του συνέστησα να ειδοποιήσει τις Αρχές και στη συνέχεια να παραδοθεί».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybn3yr61pp5)

Βόλος - Δολοφονία 33χρονου: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 18χρονη

«Το παιδί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν το είδα, από την ηλικία των 9 δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από την ηλικία των 12 μέχρι τα 14 γίνονταν οι βιασμοί, με το μικρότερο αδελφάκι μέσα στο σπίτι, οι γονείς τους εργάζονταν, ο θείος είχε ελεύθερη πρόσβαση», είπε ο κ. Βασιλικός σχετικά με την κατάσταση της 18χρονης σήμερα κοπέλας. «Όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του», πρόσθεσε ο δικηγόρος του δράστη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybnors8s2pt)

Ο 50χρονος φέρεται να σχεδίασε τη δολοφονία του αδελφού της συζύγου του

Ο πατέρας φαίνεται πως οργάνωσε το σχέδιο στο μυαλό του και αργά το απόγευμα πήγε στο σπίτι του κι έκατσε να φάει. Στη συνέχεια έφυγε παίρνοντας μαζί του την κυνηγετική καραμπίνα και κάποια στιγμή αργά το βράδυ πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του και της ζήτησε να πει στον αδερφό της να πάει να τον βοηθήσει γιατί είχε ένα μηχανολογικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό του.

Μόλις ο 33χρονος έφτασε στο σημείο όπου είχε αποδείξει ο 50χρονος, οι δύο άντρες λογομάχησαν και με το κοντάκι της καραμπίνας ο 50χρονος χτύπησε τον 33χρονο. Εκείνος αντέδρασε και πάνω στην πάλη ο 50χρονος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 33χρονο βιαστή της κόρης του. Στη συνέχεια κάλεσε αρχικά την αστυνομία και εν συνεχεία τη σύζυγό του, όπου τους αποκάλυψε τι είχε κάνει.

Ο 50χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Βόλου, ενώ το όπλο έχει κατασχεθεί. Για κατάθεση κλήθηκαν νωρίς το πρωί τόσο η σύζυγος του δράστη όσο και το 18χρονο θύμα του ίδιου της του θείου. Οι ίδιες πληροφορίας ανέφεραν στην κατάθεση της πως η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε τα όσα ζούσε στα χέρια του θείου της από την ηλικία των 9 ετών.

«Δεν πιστεύω ότι ο αδελφός μου βίαζε την 18χρονη», λέει η σύζυγος του 50χρονου δράστη

Η σύζυγος του 50χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του στον Βόλο, δηλώνει ότι δεν γνώριζε όλα όσα φέρεται να βίωνε η 18χρονη σήμερα κόρη του για τους βιασμούς της από τον αδελφό της. Η ίδια υποστηρίζει ότι βιώνει την απώλεια του αδελφού της και δεν πιστεύει όλα όσα αποκάλυψε η νεαρή κοπέλα στον πατέρα της. Μάλιστα, σημειώνει ότι ο 50χρονος δεν ήταν καλός πατέρας. 

«Ο άνδρας μου σκότωσε τον αδελφό μου, τι άλλο να σας πω. Αλλά ό,τι και να είχε γίνει υπάρχει ο νόμος. Δεν έπρεπε να είχε φθάσει αυτός να κάνει τέτοια πράγματα», δήλωσε στο Star η σύζυγος του 50χρονου και αδελφή του θύματος. Η ίδια διευκρίνισε ότι η 18χρονη την οποία φέρεται να βίαζε ο αδελφός της, είναι παιδί του 50χρονου συζύγου της από προηγούμενο γάμο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cycm8eme9y69)

Βόλος - Σύζυγος 50χρονου: «Τα κατέστρεψε όλα ο αλήτης»

«Είμαστε μαζί 11 χρόνια, έχω ένα αγόρι μαζί του 10 ετών. Εκείνος είχε τρία κορίτσια από τον προηγούμενο γάμο του, μαζί μας ζούσαν. Τα κορίτσια είναι 28, 25 και 18. Η μικρή λένε ότι κατηγόρησε τον αδελφό μου. Εγώ δεν ήξερα τίποτα ούτε για τον αδελφό μου, ούτε για το κορίτσι, ούτε για κανέναν. Επαθε ό,τι έπαθε το κορίτσι, τα έβγαλε τώρα μέσα σε πέντε έξι ημέρες και έρχεται χθες στο σπίτι (σσ ο δράστης) να ετοιμαστεί, δηλαδή να πλυθεί, να ντυθεί, έκανε το μπάνιο του έβαλα να φάει, έλεγε θα ψάξω ποιος και τι, δεν μου είπε καν ότι είναι ο αδελφός σου και μετά φεύγει κάτω για Βόλο και στα μισά με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει έχει σκάσει το λάστιχο, δεν μπορώ, δεν έχω κανέναν, πες σε παρακαλώ στον αδελφό σου να έρθει να με βοηθήσει γιατί είμαι εδώ στην άκρη του δρόμου. Παίρνω τον αδελφό μου εγώ, όπως μου είπε, ντάξει λέει ο κακομοίρης και σηκώθηκε να πάει να τον βοηθήσει και αυτόν τον έχει σκοτώσει τώρα», είπε η σύζυγος του 50χρονου για το πώς έγινε το έγκλημα. 

«Δύο αδέλφια ήμασταν εγώ και αυτός και οι γονείς μου έχουν τρελαθεί. Αυτό το έγκλημα που έκανε ο άντρας μου δεν έπρεπε να το κάνει. Ο,τι και να είχε κάνει υπάρχει νόμος για κάθε πράγμα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να σκοτώνει. Εγώ είμαι η δεύτερη γυναίκα του, έχω κάνει υπομονή με πέντε παιδιά -γιατί έχω και εγώ ένα κορίτσι από τον πρώτο μου γάμο- και εν τέλει τα κατέστρεψε όλα ο αλήτης, όλα. Το κορίτσι αυτό είναι στο Βόλο. Ο αδελφός μου ναι όλα αυτά τα χρόνια μπαινοέβγαινε στο σπίτι, όπως κάνουν όλα τα αδέλφια. Εγώ δεν κατάλαβα κάτι, τίποτα, δεν μού είπε κάτι το παιδί, δεν κατάλαβα τίποτα, τίποτα, τίποτα. Η κόρη του τα δύο τελευταία χρόνια έμενε μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα στο σπίτι γιατί έμενε στην αδελφή του στον Βόλο γιατί έκανε φροντιστήρια. Δεν ξέρω τι έκανε το κορίτσι στο Βόλο, δεν ξέρω τι γινόταν», είπε η γυναίκα. 

Βόλος - Σύζυγος 50χρονου: «Δεν πιστεύω ότι ο αδελφός μου βίαζε το κορίτσι»

Σε ερώτηση από τη δημοσιογράφο του Star για το αν πιστεύει ότι ο αδελφός της βίαζε την κόρη του συζύγου της εκείνη απάντησε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι ο αδελφός μου είχε κάνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν ξέρω τίποτα. Αλλά και να το έχει κάνει υπάρχουν νόμοι. Δεν έπρεπε να σκοτώσει τον αδελφό μου, μας έχει σκοτώσει όλους με αυτό που έκανε, διαλύθηκαν όλα. Υπάρχουν νόμοι για να βάλουν στη θέση του τον κάθε έναν και ας ήταν και αδελφός μου. Αλλά όχι να τον σκοτώσει. Εμένα δεν μου είπε καν ότι είναι ο αδελφός σου.Οι γονείς μου ήρθαν, κλαίνε, έχουν τρελαθεί, μόνη μου πρέπει να τραβήξω όλο αυτό».

«Ο άντρας μου δεν ήταν καλός άνθρωπος. Ο άνδρας μου έλεγε πολλά ψέμματα. Και εμένα μου πήρε χρόνια να το καταλάβω», είπε για τη δική τους σχέση.  «Θύμωνε εύκολα;» τη ρώτησε η δημοσιογράφος. «Ναι πολύ εύκολα, δηλαδή με το παραμικρό έπρεπε να πας με τα νερά του.Δεν ήταν και καλός πατέρας να σου πω την αλήθεια. Γιατί ένας πατέρας δεν αφήνει τα παιδιά να πηγαίνουν όπου θέλουν και εκείνος να πηγαίνει να κυνηγά γουρούνια, πρέπει να κοιτάει τα παιδιά. Γιατί εγώ ήμουν και μάνα και πατέρας για αυτά τα παιδιά, τα άφηνε ελεύθερα. Τα παιδιά θέλουν βοήθεια και υποστήριξη όταν είναι μικρά. Δεν με άκουγε. Εγώ ήμουν και μάνα για τα κορίτσια, προσπάθησα όσο μπορούσα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybuw5zk0nop)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ