Ελλαδα

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 50χρονου που δολοφόνησε τον 33χρονο στον Βόλο

Πατέρας και κόρη είχαν επισκεφτεί τον δικηγόρο μία ημέρα πριν το έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Αγριά του Βόλου η δολοφονία του 33χρονου από τον 50χρονο σύζυγο της αδελφής του
Στην Αγριά του Βόλου η δολοφονία του 33χρονου από τον 50χρονο σύζυγο της αδελφής του © ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI

Βόλος - Δολοφονία 33χρονου: Ποια η θέση του 50χρονου δράστη - Η επίσκεψη στον δικηγόρο μία ημέρα πριν το έγκλημα

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει» υποστηρίζει ο δικηγόρος του 50χρονου που δολοφόνησε τον 33χρονο αδελφό της συζύγου του στον Βόλο, όταν η κόρη του τού εξομολογήθηκε ότι τη βίαζε από τα 9 της χρόνια και την απειλούσε για τη δημοσίευση υλικού που είχε καταγράψει.

Ο δικηγόρος του 50χρονου, Μιχάλης Βασιλικός, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο δράστης βρίσκεται «σε τραγική κατάσταση. Ο πελάτης μου δεν αποδέχεται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν αποδέχεται ότι βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση». Μάλιστα, για τη φράση που φέρεται να χρησιμοποίησε ο δράστης όταν η 18χρονη κόρη του τού αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε «θα το τακτοποιήσω εγώ», ο κ. Βασιλικός υποστήριξες ότι δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή. 

«Ο πατέρας και η κόρη ήρθαν στο γραφείο μου τη Δευτέρα προκειμένου να συζητήσουμε την έκβαση του θέματος, πριν μάθει ο πατέρας ποιος είναι ο βιαστής. Μετά από συνεχείς πιέσεις, την Τρίτη το πρωί, η 18χρονη έδειξε τα μηνύματα στον πατέρα της και τότε έμαθε ότι ο βιαστής και εκβιαστής ήταν ο κουνιάδος του. Με τη λέξη 'τακτοποίηση' δεν εννοούσε ότι θα του αφαιρέσει τη ζωή», δήλωσε ο δικηγόρος του 50χρονου και πρόσθεσε: «Όταν πληροφορήθηκα το συμβάν, αμέσως του συνέστησα να ειδοποιήσει τις Αρχές και στη συνέχεια να παραδοθεί».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybn3yr61pp5)

Βόλος - Δολοφονία 33χρονου: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 18χρονη

«Το παιδί ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν το είδα, από την ηλικία των 9 δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και από την ηλικία των 12 μέχρι τα 14 γίνονταν οι βιασμοί, με το μικρότερο αδελφάκι μέσα στο σπίτι, οι γονείς τους εργάζονταν, ο θείος είχε ελεύθερη πρόσβαση», είπε ο κ. Βασιλικός σχετικά με την κατάσταση της 18χρονης σήμερα κοπέλας. «Όταν χρειάστηκε χρήματα άρχισε να εκβιάζει την κοπέλα ότι θα δημοσιοποιήσει το υλικό που είχε στην κατοχή του», πρόσθεσε ο δικηγόρος του δράστη. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cybnors8s2pt)

Ο 50χρονος φέρεται να σχεδίασε τη δολοφονία του αδελφού της συζύγου του

Ο πατέρας φαίνεται πως οργάνωσε το σχέδιο στο μυαλό του και αργά το απόγευμα πήγε στο σπίτι του κι έκατσε να φάει. Στη συνέχεια έφυγε παίρνοντας μαζί του την κυνηγετική καραμπίνα και κάποια στιγμή αργά το βράδυ πήρε τηλέφωνο τη σύζυγό του και της ζήτησε να πει στον αδερφό της να πάει να τον βοηθήσει γιατί είχε ένα μηχανολογικό πρόβλημα με το αυτοκίνητό του.

Μόλις ο 33χρονος έφτασε στο σημείο όπου είχε αποδείξει ο 50χρονος, οι δύο άντρες λογομάχησαν και με το κοντάκι της καραμπίνας ο 50χρονος χτύπησε τον 33χρονο. Εκείνος αντέδρασε και πάνω στην πάλη ο 50χρονος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 33χρονο βιαστή της κόρης του. Στη συνέχεια κάλεσε αρχικά την αστυνομία και εν συνεχεία τη σύζυγό του, όπου τους αποκάλυψε τι είχε κάνει.

Ο 50χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Βόλου, ενώ το όπλο έχει κατασχεθεί. Για κατάθεση κλήθηκαν νωρίς το πρωί τόσο η σύζυγος του δράστη όσο και το 18χρονο θύμα του ίδιου της του θείου. Οι ίδιες πληροφορίας ανέφεραν στην κατάθεση της πως η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε τα όσα ζούσε στα χέρια του θείου της από την ηλικία των 9 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ