Ελλαδα

Ρέντης: Χωρίς νέα στοιχεία η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ από τον τόπο των επεισοδίων

Τις επόμενες ημέρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμα τους

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 ΡΙΨΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ
© ΕUROKINISSI

Ρέντης: Κανένα νέο στοιχείο από την αστυνομική έρευνα 

Δεν υπήρξε αξιοποιήσιμο στοιχείο από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου πετοσφαίρισης «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια επεισοδίων ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας Αθλητικής Βίας και υπηρεσίας της Σήμανσης, έπειτα από εισαγγελική εντολή. Ο υπεύθυνος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να διαπιστωθεί εάν υπήρχε ενδεχομένως επιπλέον γενετικό υλικό και αποτυπώματα που δεν εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια των ερευνών των πρώτων ημερών.

Η ενδελεχής έρευνα ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν απέφερε κανένα καινούριο στοιχείο. Οι έρευνες δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο στις τουαλέτες του γηπέδου αλλά και σε αποθηκευτικούς χώρους.

Ολοκληρώνεται το πόρισμα

Τις επόμενες ημέρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμα της έρευνας τους και θα σχηματίσουν δικογραφία για μια ομάδα, περίπου 50 ατόμων, η οποία φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τα σοβαρά επεισόδια. Ανάμεσα στους υπόπτους, φαίνεται πως είναι και το μεγαλύτερο μέρος της ηγετικής ομάδας που «μοίρασε» τα πολεμοφόδια στους χούλιγκαν.

Η δικογραφία θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και αυτός θα κρίνει εάν τα στοιχεία είναι επαρκή ώστε να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί από τις έρευνες των εγκληματολογικών εργαστηρίων έχουν συγκεντρώσει ευρήματαγια μια ομάδα σκληροπυρηνικών χούλιγκαν από τον τόπο των επεισοδίων οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στις εξετάσεις για ύπαρξη πυρίτιδας, γενετικό υλικό ή και αποτυπώματα σε εμπρηστικούς μηχανισμούς και άλλα υπολείμματα πολεμοφοδίων που εντοπίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο των επεισοδίων αλλά και στις τουαλέτες του γηπέδου.

Ο τρόπος σύνταξης της δικογραφίας από τους αστυνομικούς, είναι πλέον το ουσιώδες για τις αρχές, αφού έχει ζητηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξουν λάθη τα οποία θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν κατά την εκδίκαση οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ