Ελλαδα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής - Πού βασίστηκε η ιδέα

Το σύνθημα της διοίκησης του Νίκου Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής
Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής © Youtube

Περιφέρεια Αττικής: Αυτό είναι το νέο λογότυπο - Το σύνθημα της διοίκησης του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες τα καθήκοντά του στην Περιφέρεια Αττικής, που από σήμερα έχει το νέο της λογότυπο, σηματοδοτώντας «τον νέο προγραμματισμό της νέας διοίκησης». Κεντρικό σύνθημα «Νέα Σελίδα, Νέα Ταυτότητα! Ξεκινάμε…». 

Περιφέρεια Αττικής: Νέο λογότυπο για τη διοίκηση Χαρδαλιά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, η ιδέα πίσω από το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής έχει βασιστεί στην τοπογραφία και στη γεωγραφική περιοχή που αυτή περιλαμβάνει. Ο χώρος, ήδη από την αρχαιότητα, λειτουργούσε σαν ολότητα, όταν ο μυθικός βασιλιάς Θησέας προχώρησε στην πολιτική ενοποίηση των 12 κοινοτήτων της αττικής χερσονήσου και τη δημιουργία του Αθηναϊκού κράτους. Έκτοτε η Αττική παρουσιάζεται ως ένα σύνολο, μια ισχυρή ολότητα.

Με γνώμονα την ενότητα του χώρου, ακολουθήθηκε ένα σκεπτικό βάσει των περιοχών και την απεικόνιση τους σε δύο μεγάλα σχήματα (τις νότιες περιοχές, Νήσους Αττικής και το σύνολο Δυτικής, Ανατολικής Αττικής, Αθήνας) τα οποία μεθοδικά σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο που παραπέμπει σε δομή και οργάνωση και ταυτόχρονα προσομοιάζει τη δύναμη και την ορθότητα. Επιπρόσθετα, παρουσιάζει μια σταθερή ανοδική πορεία ενώ επίσης παραπέμπει στο γράμμα “Α” για την Αττική. Έχει επιλεχθεί, το αφαιρετικό στοιχείο με σκοπό να τονιστεί η έννοια της συμπερίληψης και της συνεκτικότητας. Βαθύτερος στόχος είναι να παρουσιάσει τη σημασία αυτής στις ζωές των πολιτών και πώς, ουσιαστικά, “διαπερνά” αλλά παράλληλα “περικλείει” την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Παρουσιάζοντας το Λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής

Για την παρουσίαση του νέου λογότυπου, επιλέχθηκαν τρεις υφές που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια, ειδικότερα, τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο, τον αστικό ιστό και τη μητροπολιτική περιοχή και τέλος, τους ορεινούς όγκους και το φυσικό τοπίο. Οι τρεις αυτές υφές παρουσιάζονται από τρεις μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων μέσα από απλές στιγμές που βιώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας τους, επιτρέποντας έτσι στον θεατή να γνωρίσει την πραγματική Περιφέρεια Αττικής: τους ανθρώπους της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ