Ελλαδα

Η Nestlé Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων στηρίζει τους κατοίκους της Θεσσαλίας

Μια συνεργασία που μετράει αισίως 20 χρόνια

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nestlé Ελλάς: Ένας φάρος ελπίδας στη Θεσσαλία

Η Nestlé Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων στηρίζει τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων και των γιορτών, που πάντα στο επίκεντρο είναι αγάπη, οφείλουμε μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Στο κλείσιμο αυτής της χρονιάς αναλογιζόμενοι του τι έγινε στην Ελλάδα το έτος που πέρασε, είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πριν από μερικούς μήνες. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με την απόλυτη καταστροφή και είναι από αυτούς που με σιγουριά χρειάζονται τη βοήθεια μας για να σταθούν πάλι στα πόδια τους, ώστε να κοιτάξουν ξανά το μέλλον με ελπίδα.

Στην Ελλάδα ευτυχώς υπάρχουν εταιρείες που στάθηκαν δίπλα στο πλευρό των πληγέντων δίνοντας βοήθεια σε πολύ δύσκολες στιγμές γι’ αυτούς. Η Nestlé Ελλάς σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων συντηρούν μια σχέση που είναι ικανή να επηρεάσει θετικά τις ζωές των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν, αφήνοντας παράλληλα ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η συνεργασία ανάμεσα στη Nestlé Ελλάς και την Τράπεζα Τροφίμων μετράει αισίως μια εικοσαετία και αποτελεί το σύμβολο αφοσίωσης της Nestle σε διάφορων ειδών κοινωνικές πρωτοβουλίες, που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων όπως οι πλημμύρες της Θεσσαλίας και ιδίως αυτές που θέτουν σε κίνδυνο τη διατροφική ασφάλεια.

Η Τράπεζα Τροφίμων αποτελεί τον κορυφαίο οργανισμό στήριξης κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον τομέα των τροφίμων. Ιδρύθηκε το 1995 και όλο αυτό το διάστημα διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην παροχή τροφής σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Το 2022 μόνο οι επτά Τράπεζες Τροφίμων στη χώρα μας κατάφεραν να διανείμουν 2.172 τόνους απαραίτητων προϊόντων προσεγγίζοντας 112.000 ανθρώπους.

Nestlé Ελλάς: Ένας φάρος ελπίδας στη Θεσσαλία

Η πολύ πρόσφατη καταστροφή στη Θεσσαλία από την επέλαση της κακοκαιρίας έφερε την ανάγκη για άμεση δράση από τη Nestlé Έλλας και την Τράπεζα Τροφίμων. «Η Nestlé Ελλάς μας παρέχει προϊόντα κάθε χρόνο για να βοηθήσει εκείνους που περιμένουν τη βοήθειά μας» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων Δημήτρης Νέντας επισημαίνοντας τη σημασία των συνεισφορών από τη Nestlé Ελλάς. Η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές παρέδωσε άμεσα προϊόντα της Nestlé με εμφιαλωμένο νερό και άλλα απαραίτητα αγαθά στις πληγείσες περιοχές, αντιμετωπίζοντας έτσι όχι μόνο τις άμεσες αλλά και τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις.

Η στήριξη της Nestlé Ελλάς και της Τράπεζας Τροφίμων αναμένεται να είναι συνεχόμενη προβλέποντας μερικές ακόμα κρίσιμες βοήθειες το επόμενο διάστημα. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει διανομή δύο τόνων δημητριακών Nesquik, αφού η κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών είναι σε απόλυτη προτεραιότητα και στη συνέχεια η δωρεά 70.000 κούπες ελληνικού καφέ στα μεγαλύτερα μέλη της κοινότητας από τη Λουμίδης Παπαγάλος. Οι συγκεκριμένες καλύψεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες και αναμένεται να στηρίξουν την περιοχή και τους κατοίκους της για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης δήλωσε ότι «Στη Nestlé Ελλάς, πιστεύουμε ότι σε περιόδους κρίσης πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο, προωθώντας την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτή την προσπάθεια, θέλουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας στους ανθρώπους της Θεσσαλίας, ιδίως στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δείχνοντας με αυτό τον τρόπο και το αίσθημα ευθύνης της εταιρείας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον κόσμο της Θεσσαλίας.

Η μακροχρόνια αυτή σχέση ανάμεσα στη Nestlé Ελλάς και την Τράπεζα Τροφίμων είναι μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και ελπίζουμε και άλλες εταιρείες της χώρας να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Οι δράσεις τους ενσαρκώνουν τις αξίες της συμμετοχής σε ανιδιοτελείς σκοπούς για χάρη του καλού της κοινωνίας και τη δέσμευση για ένα καλύτερο αύριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ