- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το αφιέρωμα του CNN στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Πώς περιέγραψε η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη τη μεγάλη γιορτή
CNN: Το αφιέρωμα στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Πώς περιέγραψε η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη τη μεγάλη γιορτή
Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων αποτελεί μία ευκαιρία για συγγενείς και φίλους να βρεθούν όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι, να φάνε και να πιουν παρέα, περνώντας χαρούμενες στιγμές και ανταλλάσσοντας δώρα και ευχές.
Το CNN πήρε μια γεύση από τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια σε όλο τον κόσμο και τις διαφορετικές παραδόσεις των χωρών. Μία από τις επτά κουζίνες που φιλοξενούνται στο άρθρο του CNN είναι η ελληνική και η σεφ Μαρία Λόη περιέγραψε τι συμβαίνει στη χώρα μας την ημέρα των Χριστουγέννων.
«Η Μαρία Λόη, η διάσημη Ελληνίδα σεφ, λέει ότι οι εορτασμοί στην Ελλάδα ξεκινούν την παραμονή Χριστουγέννων γύρω στις 7 το απόγευμα», γράφει αρχικά το CNN.
«Οι οικογένειες κάθονται γύρω από το τζάκι και τρώνε ένα ειδικό ψωμί από σιτάρι, το οποίο φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα», λέει η σεφ. «Κάποια νοικοκυριά τρώνε χοιρινά λουκάνικα. Είναι η μοναδική περίπτωση που οι Έλληνες τρώνε χοιρινό, καθώς το συγκεκριμένο κρέας δεν είναι συνηθισμένο στην κουζίνα μας», εξηγεί.
«Αφού παρακολουθήσουν το πρωί των Χριστουγέννων τη Θεία Λειτουργία, πηγαίνουν στο σπίτι τους για μία ολοήμερη γιορτή φαγητού», λέει η Μαρία Λόη.
«Παραδοσιακά μελομακάρονα με μέλι και καρύδια ή αμύγδαλα έρχονται πρώτα και ακολουθεί κοτόσουπα με κριθαράκι. Λίγες ώρες αργότερα το γεύμα θα περιλαμβάνει είτε ένα κοτόπουλο ψητό γεμιστό με κάστανα, ή παραλλαγές ψητών ή σιγομαγειρεμένων χοιρινών πιάτων. Συνοδευτικά όπως σοταρισμένα άγρια χόρτα, ψιλοκομμένα μαρούλια με κρεμμυδάκια και φέτα και ψητές λεμονάτες πατάτες συμπληρώνουν το γεύμα».
«Το γλυκό είναι ελαφρύ και θα μπορούσε να είναι είτε ψητά μήλα με μέλι και καρύδια ή ελληνικό γιαούρτι με μέλι». «Για ποτό», όπως λέει η σεφ, «οι Έλληνες προτιμούν κόκκινο κρασί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.