Ελλαδα

Τι εξετάζουν οι Αρχές για την τοποθέτηση βόμβας στην έδρα των ΜΑΤ

Έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oκτώ άτομα πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση πάρκινγκ
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI (Φωτό αρχείου)

Βόμβα στα ΜΑΤ: Τι εξετάζουν οι Αρχές - Έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής

Τους ανθρώπους που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, αναζητούν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τις αστυνομικές αρχές να τίθεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Ο μηχανισμός που αποτελείτο από πυροκροτητή, καλωδίωση και σχετικά μικρή ποσότητα άγνωστης εκρηκτικής ύλης, εντοπίστηκε στον περίβολο των εγκαταστάσεων της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο «100» όπου ο άνδρας, ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν την ύποπτη σακούλα και μέσα είδαν τον μηχανισμό. Τα υπολείματα του, πρόκειται να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί για γενετικό υλικό και άλλα ενδεχομένως στοιχεία που θα βοηθήσουν στην ανεύρεση των δραστών.

Την ίδια ώρα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τον εντοπισμό βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής. Μάλιστα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο δράστης ή οι δράστες να χρησιμοποίησαν την πύλη του πανεπιστημιακού ιδρύματος, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, προκειμένου να κινηθούν ανενόχλητοι.

Με εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. πλέον όλα τα τμήματα και οι σταθμοί στην χώρα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νέας τρομοκρατικής ενέργειας.

Ως προς τα κίνητρα, αυτά παραμένουν ασαφή, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο να σχετίζονται με τα γηπεδικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ