Ελλαδα

Το ξέσπασμα του συζύγου της 50χρονης - Τι είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των 3 σκύλων

«Οι σκύλοι ήταν φιλικοί, αντέδρασαν ενστικτωδώς στον ήχο του αλυσοπρίονου»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεοχωρούδα: Το ξέσπασμα του συζύγου της 50χρονης - Τι είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των 3 σκύλων «Οι σκύλοι ήταν φιλικοί, αντέδρασαν ενστικτωδώς στον ήχο του αλυσοπρίονου»
Η άτυχη 50χρονη έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση τριών σκυλιών στην περιοχή Νεοχωρούδας στη Θεσσαλονίκη © Χ

Νεοχωρούδα: Το ξέσπασμα του συζύγου της 50χρονης - Τι είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των 3 σκύλων. «Οι σκύλοι ήταν φιλικοί, αντέδρασαν ενστικτωδώς στον ήχο του αλυσοπρίονου»

Η άτυχη 50χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση τριών σκυλιών στην περιοχή της Νεοχωρούδας, στη Θεσσαλονίκη, έφερε πάνω από 50 δαγκωματιές στο σώμα της. Ο πρώην σύζυγός της, μη μπορώντας να κρατήσει την οργή του, ζητά την παραδειγματική τιμωρία του ιδιοκτήτη των σκύλων, καθώς όπως λέει, με τη συμπεριφορά του είχε κάνει τα ζώα επικίνδυνα για τους συγχωριανούς του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxlj6fqo5njd)

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ πληροφορήθηκα το θάνατο της πρώην συζύγου μου τηλεφωνικώς. Με πήρε ο γείτονας τηλέφωνο, γιατί ήμουν στη Δράμα, στη μητέρα μου, και επέστρεφα, και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ''έλα γρήγορα από εδώ'', γιατί κατασπάραξαν τη γυναίκα σου τρία σκυλιά. Βγήκαν έξω οι γείτονες, βγήκαν έξω τα παιδιά μου και την είδαν σε άθλια κατάσταση. Τα σκυλιά είχαν φύγει και η γυναίκα μου ήταν νεκρή στον κήπο. Ήρθε ασθενοφόρο, αλλά κατέληξε μέσα στο γκαζόν, μέσα στην αυλή. Δεν την πρόλαβαν. Έφυγε από ισχαιμικό σοκ. Το μοιραίο χτύπημα πρέπει να ήταν στη μηριαία αρτηρία».

Όπως λέει ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών είχε εγκατασταθεί σχετικά πρόσφατα στην περιοχή και έμενε στο πατρικό του σπίτι: «Ένα ρεμάλι είναι. Μέσα στα βουνά έμενε μαζί με τα τρία σκυλιά. Στον φράχτη του είχε τρύπες και έβγαιναν τα σκυλιά έξω και είχαν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στο χωριό. Ζητάω από την ελληνική δικαιοσύνη να γίνει πολύ πιο αυστηρή η νομοθεσία για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων. Δεν φταίνε τα ζωντανά, φταίνε οι ιδιοκτήτες 1.000%».

Ο κηπουρός ήταν κωφός και δεν μπορούσε να ακούσει την επίθεση

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Χρήστος Σαραμούρτσης, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας: «Χθες το μεσημέρι, ενώ έκαναν εργασίες κηπουρικής στην αυλή της, δέχτηκε την επίθεση από τα τρία δεσποζόμενα σκυλιά. Η ειρωνεία της τύχης ήταν ότι ο κηπουρός ήταν κωφός και δεν μπορούσε ούτε να ακούσει την επίθεση, αλλά και όταν είδε τι έγινε να καλέσει σε βοήθεια. Δούλευε το αλυσοπρίονο. Η γυναίκα είχε ανοιχτές τις πόρτες της αυλής για να μαζεύει τα κλαδιά που έκοβε ο κηπουρός. Εκείνη τη στιγμή τα σκυλιά μπήκαν μέσα στην αυλή της, της επιτέθηκαν και την κατασπάραξαν. Ο ιδιοκτήτης των σκύλων ήρθε στο χωριό τα τελευταία 3-4 χρόνια και ζούσε στα χωράφια, εκτός οικισμού, στο πατρικό του σπίτι. Προφανώς τα σκυλιά τα είχε για φύλακες, γιατί το σπίτι είναι απομονωμένο μέσα στα χωράφια».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxla9e96h95l)

Ο ήχος του αλυσοπρίονου προκάλεσε τα 3 σκυλιά

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκύλων, Χρήστος Πατούνας, μίλησε στην εκπομπή του Μega «livenews», και όπως ανέφερε, θέλοντας να δώσει την εξήγηση αυτής της συμπεριφοράς των σκύλων, τα προκάλεσε ο ήχος του αλυσοπρίονου με το οποίο γίνονταν εργασίες στο σπίτι της άτυχης 50χρονης, με συνέπεια την τραγική κατάληξη: «Είναι ένα τραγικό γεγονός. Και εγώ είμαι απίστευτα στενοχωρημένος, ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος. Στο σπίτι αυτό είχε την περίφραξή του δύο μέτρων ο ιδιοκτήτης των σκυλιών. Ήταν προστατευμένα, ήταν φιλικά, η πόρτα ήταν κλειστή, δεν πείραξαν ποτέ κανέναν στο παρελθόν. Πώς εξηγείται, ενώ είναι φιλικά, ξαφνικά να σπάσουν τον φράχτη και να εκδηλώσουν αυτή τη συμπεριφορά», είπε αρχικά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκύλων.

«Τα σκυλιά αντιδρούν ενστικτωδώς σε ήχους εκκωφαντικούς και διαπεραστικούς, φοβούνται και νιώθουν ότι απειλούνται. Και αυτό το λέω ως εξήγηση, χωρίς να επιρρίπτω σε κάποιον ευθύνη. Εκείνη την ημέρα σωστά εκτελούνταν εργασίες με αλυσοπρίονο. Αυτό το ξέρουν όλοι. Το αλυσοπρίονο ακούγεται σε ολόκληρο το χωριό, είναι συριστικός, εκκωφαντικός θόρυβος, από τον οποίο τα σκυλιά ένιωσαν πως απειλούνται. Και γιατί διάλεξαν αυτό το χρονικό σημείο και το μέρος για να πάνε τα σκυλιά; Γιατί εκείνη τη στιγμή εκδηλώθηκε ο συγκεκριμένος ήχος από το συγκεκριμένο σπίτι. Όταν πέφτουν φωτοβολίδες τα σκυλιά - πολλά από αυτά - αυτοκτονούν, γιατί προσπαθούν από τον φόβο τους να φύγουν», είπε.

Η κηδεία της άτυχης γυναίκας θα γίνει το πρωί της Τρίτης στις 11:30 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ