Ελλαδα

Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο ιδιοκτήτη των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα

Τι υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεοχωρούδα - 50χρονη: Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο
Νεοχωρούδα - 50χρονη: Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο

Νεοχωρούδα: Κακουργηματική δίωξη στον 37χρονο ιδιοκτήτη των σκυλιών που κατασπάραξαν 50χρονη

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στην περιοχή Νεοχωρούδα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

Νεοχωρούδα: Τι υποστήριξε ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ' όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ, η σορός της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Νεοχωρούδα: Πώς έγινε η επίθεση των τριών σκυλιών στην 50χρονη

Όλα φαίνεται να συνέβησαν όταν η γυναίκα άνοιξε την πόρτα του κήπου για να πετάξει κλαδιά, τα οποία βρίσκονται έξω από το σπίτι. Τα σκυλιά της επιτέθηκαν στο δρομάκι και η γυναίκα βρήκε φριχτό θάνατο στην πόρτα του κήπου της. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα σκυλιά φέρεται να ανήκουν σε 37χρονο γείτονα της 50χρονης ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛΑΣ. Η 50χρονη έφερε τραύματα σε όλο της το σώμα και όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά, αφού η γυναίκα είχε καταλήξει. 

Όπως αναφέρει το Mega, κάτοικος της περιοχής άκουσε τα σκυλιά και πυροβόλησε στον αέρα ώστε να φοβηθούν και να φύγουν. Μέσα στο σπίτι βρισκόταν οι δύο γιοι της 17 και 18 χρονών, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxl98moweskx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ