- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ναυάγιο στη Λέσβο: Βρέθηκε η σορός αγνοούμενου ναυτικού - Συνεχίζονται οι έρευνες
Υπό δύσκολες συνθήκες οι αρχές αναζητούν 12 ακόμα άτομα
Λέσβος - Ναυάγιο φορτηγού πλοίου: Ένας νεκρός ναυτικός και μία διάσωση - Έρευνες από το Λιμενικό για 12 ατόμα άτομα
Η σορός αγνοούμενου ναυτικού εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής (26.11) κοντά στο σημείο όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λέσβου. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 12 υπολοίπων ναυτικών. Νωρίτερα, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε ο μοναδικός -μέχρι αυτήν την ώρα - διασωθείς.
Οι έρευνες συνεχίζονται υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου. Το πλοίο με σημαία Κομόρες βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Όπως έχει γίνει γνωστό, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Ο άνδρας βρέθηκε πάνω σε βαρέλι. Στο σημείο των ερευνών συμμετέχουν συνολικά 8 παραπλέοντα σκάφη, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ελικόπτερο.
Πώς έγινε το ναυάγιο στη Λέσβο
Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (Ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δήλωσε αρχικά μηχανική βλάβη και στη συνέχεια μικρή κλίση του πλοίου. Ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου mayday σε παραπλέοντα σκάφη αλλά το RAPTOR χάθηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, λόγω του έντονου κυματισμού στη θαλάσσια περιοχή, το πλοίο πιθανόν να πήρε νερό στα αμπάριά του μετατοπίζοντας το φορτίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Εκτός λειτουργίας σύστημα ανίχνευσης διαρροής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας
Μετά τη νέα ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.