- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σχολική βία: Προ των πυλών task force - Τι προαναγγέλλει η Δόμνα Μιχαηλίδου
Τη δημιουργία μιας εξειδικευμένης τετραμελούς ομάδας ειδικών (task force), με σκοπό να ενημερώνει άμεσα την εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς πρέπει να δράσει για τα ζητήματα βίας στα σχολεία, προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο alfavita.gr.
Τι θα κάνει το task force
Η ομάδα των ειδικών θα εξετάζει τις καταγγελίες που θα λαμβάνονται στην Ειδική Ψηφιακή Πλατφόρμα για αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας η οποία ετοιμάζεται και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με το σχολείο για την εξέλιξη του ζητήματος, θα εποπτεύει και όποτε χρειαστεί θα πραγματοποιεί και επιτόπιες επισκέψεις. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, δηλαδή ποιος θα καταγράφει, τι θα καταγράφει, πώς θα χρησιμοποιείται η καταγεγραμμένη πληροφορία.
Επίσης η κ. Μιχαηλίδου προανήγγειλε την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των κενών στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά, μέσω ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, με μια πλήρη αντικειμενική καταγραφή που θα επιταχύνει τις διαδικασίες και σαφώς θα μειώσει την ταλαιπωρία των παιδιών, αλλά και μόνιμες προσλήψεις 4.000 με 5.000 εκπαιδευτικών ανά έτος, για την επόμενη τετραετία.
Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με τη Γ' φάση προσλήψεων «θα έχουμε τη μεγαλύτερη κάλυψη σε ό,τι αφορά στα στελέχη της ειδικής αγωγής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Προσέξτε τα παιδιά σας αν είναι στη θάλασσα, μήπως έχουμε κανένα μικρό τσουνάμι», προειδοποίησε ο σεισμολόγος
Η Βουλή στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης που εκπονεί όλο τον χρόνο το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή άλλα προβλήματα
Η περίοδος εκπτώσεων θα διαρκέσει από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου
Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Ιουνίου
830 άνθρωποι χόρεψαν για καλό σκοπό στην Πλατεία Αριστοτέλους
Μετά τη σοβαρή περιπέτεια που αντιμετώπισε και τη μακρά περίοδο νοσηλείας και αποθεραπείας
Λόγω αντικατάστασης των σιδηροτροχιών
Στην εκδήλωση βρέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Στέφανος Κασσελάκης
Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στη Φλώρινα και στη Κοζάνη
Η συλλυπητήρια ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια
Υψηλό το επίπεδο συμμόρφωσης στις επισημάνσεις της Αρχής
Η διοργάνωση του Εθνικού Θεάτρου για την Ομόνοια που ακυρώθηκε κρύβει κάτι πολύ βαθύτερο
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συζητήσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα και μουσικές εμφανίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.