Ελλαδα

Τα προβλήματα στατικότητας στο ΟΑΚΑ που οδήγησαν στο λουκέτο

Drone πετά πάνω από το στέγαστρο Καλατράβα

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα προβλήματα στατικότητας στο ΟΑΚΑ που οδήγησαν στο λουκέτο
Τα προβλήματα στατικότητας στο ΟΑΚΑ που οδήγησαν στο λουκέτο © EUROKINISSI

ΟΑΚΑ:Τα προβλήματα στατικότητας που οδήγησαν στο λουκέτο - Drone πετά πάνω από το στέγαστρο Καλατράβα

Για το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα και πού οφείλεται αυτό αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, μίλησε στην ΕΡΤ ο κ. Παναγιώτης Καρύδης, ομότιμος καθηγητής αντισεισμικής προστασίας και πολιτικός μηχανικός.

Σημειώνεται ότι κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην Καλογρέζα ανεστάλη από την Παρασκευή (29.09), καθώς σύμφωνα με τις εξηγήσεις της διοίκησης του ΟΑΚΑ, οι μεταλλικές κατασκευές του στεγάστρου Καλατράβα δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

 Ο καθηγητής δήλωσε ότι «Κατά την άποψή μου αναμενόμενο είναι το αποτέλεσμα της μελέτης, το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό και τεκμηριωμένο. Εξωτερικά δεν το έχω διαβάσει, αλλά και εγώ από καιρό είχα μία παρόμοια άποψη διότι πρώτον δεν υπάρχει καμία συντήρηση 20 χρόνια τώρα».

Ο κ. Καρύδης συνέχισε λέγοντας ότι «Στη μη σωστή και συστηματική συντήρηση παρατηρούμε να σκουριάζουν οι συγκολλήσεις, οι ενώσεις, τα μπουλόνια, όλες οι συνδέσεις, κλπ».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvw2vc4ggdr5)

Γ. Βρούτσης:«Προσωρινή η αναστολή της λειτουργίας στο ΟΑΚΑ, όχι επ' αόριστον»

«Προσωρινή η αναστολή της λειτουργίας στο ΟΑΚΑ, όχι επ' αόριστον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες (29.09) λόγω του προβλήματος με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvw2bqgtsvo9)

Αυτοψία στον χώρο του ΟΑΚΑ

Στο μεταξύ το κανάλι του YouTube Up Stories, με χρήση ειδικού drone με ισχυρό τηλεφακό (zoom) έκανε σήμερα, Σάββατο, μια πρόχειρη αυτοψία στον χώρο του ΟΑΚΑ και από το στέγαστρο Καλατράβα.

Αυτοψία στο ΟΑΚΑ και στην στέγη Καλατράβα Up'ο ψηλά και με πολύ zoom.

Αναζητά νέα έδρα ο Παναθηναϊκός για τα παιχνίδια του Europa League

Το προσωρινό λουκέτο που μπήκε στο ΟΑΚΑ επηρεάζει και τις αθλητικές δραστηριότητες και διοργανώσεις. Έτσι, με την εξέλιξη αυτή ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος, να αναζητήσει νέα έδρα για τους αγώνες του στο Europa League με τη Ρενς στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια με τη Μακάμπι Χάιφα, αλλά και σε περίπτωση πρόκρισης του για τα επόμενα παιχνίδια.

Βεβαίως υπάρχει η λύση της φυσικής του έδρας, του Απόστολος Νικολαΐδης, αλλά θα πρέπει πρώτα η UEFA να το εγκρίνει αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσει κάποιο άλλο γήπεδο της Αττικής ή εκτός Αττικής.

Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, καθώς το ΟΑΚΑ φιλοξενεί πολλούς αθλητές, σωματεία αλλά και ομοσπονδίες. Στο πρόβλημα αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να σταθεί στο πλευρό όλων των αθλητών των σωματείων και να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα λύση.

Σημειώνεται την περίοδο αυτή στο ΟΑΚΑ γίνονταν αγώνες ταεκβοντό και οι οποίοι κατόπιν συνεννόησης έχουν μεταφερθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Υπάρχει ως προτεραιότητα πάντα η ασφάλεια των αθλητών και με γνώμονα αυτό θα προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες ώστε σύντομα το ΟΑΚΑ να γίνει και πάλι λειτουργικό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvw5u2t4qggx)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ που εκδόθηκε την Παρασκευή (29.09)

«Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού, του ΟΑΚΑ και του ΤΑΪΠΕΔ για το έργο "Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών", παρελήφθη Μελέτη για την εκτεταμένη επιθεώρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι μεταλλικές κατασκευές του Στεγάστρου του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου δεν ανταποκρίνονται στα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Με βάση τα παραπάνω και με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλεται από σήμερα κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Θα ακολουθήσει τάχιστα και δεύτερη μελέτη, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα στοιχεία της σημερινής Μελέτης.

Συμμεριζόμαστε την αναστάτωση στην αθλητική οικογένεια, όμως είναι κατανοητό ότι πρέπει να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ