- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία 25 με 27 Σεπτεμβρίου εν όψει της νέας κακοκαιρίας
Τι θα ισχύσει για τις δημόσιες υπηρεσίες
Σχολεία - Κλειστά στη Θεσσαλία για τρεις ημέρες λόγω κακοκαιρίας - Οι αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλία από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται από αύριο Δευτέρα να πλήξει τη χώρα και να φέρει μεγάλες ποσότητες νερού και στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel. Η απόφαση ελήφθη πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάλυση των επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα και θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, μεταξύ των οποίων και τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Daniel».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση τις ημέρες Δευτέρα- Τρίτη και Τετάρτη να μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αυξημένη ετοιμότητα για τη νέα κακοκαιρία στη Θεσσαλία
Ενόψει της επικείμενων βροχοπτώσεων στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς (ποταμοί, ρέματα, φρεάτια) και εργάζονται για την αποκατάσταση των αναχωμάτων.
Πιο συγκεκριμένα:
Από το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκονται ήδη στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία με προσωπικό, οχήματα, λέμβους και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, και έχει δημιουργήσει 3 Σταθμούς Βάσης:
1. Σταθμός Βάσης ΒΙ.ΠΕ Λάρισας (Λίμνη Κάρλα)
2. Σταθμός Βάσης Κόμβου Δέλτα (κομβικό σημείο στο οδικό δίκτυο για Τρίκαλα, Καρδίτσα και Σοφάδες)
3. Σταθμός Βάσης Κόμβου Προαστείου.
• Η ΕΛ.ΑΣ. είναι σε ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας με 1639 αστυνομικούς και 766 οχήματα.
• Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ήδη επιχειρούν και είναι σε ετοιμότητα 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 10 λέμβους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό, 2 Λόχοι (120 άτομα) με 24 λέμβους, 108 χειριστές μέσων, 19 πολιτικοί μηχανικοί, και 1 αξιωματικός υγειονομικού- κτηνιατρικού. Από χερσαία μέσα βρίσκονται στην περιοχή 3 τεθωρακισμένα οχήματα, 11 οχήματα γενικής χρήσης, 3 προωθητές 3 φορτωτές και 1 ισοπεδωτής γαιών, 3 ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, 3 εκσκαφείς τάφρων, 7 ανατρεπόμενα οχήματα, 7 ρυμουλκά, 12 επιπλέον λέμβοι, 2 λεωφορεία και 1 μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν περαιτέρω με 14 φορτωτές και 14 ανατρεπόμενα, καθώς και 4 πυλώνες φωτισμού με διπλά πληρώματα, προκειμένου να μπορούν να εργάζονται και τη νύχτα.
Σε ετοιμότητα είναι 6 εναέρια μέσα και 3 πλοία από το Πολεμικό Ναυτικό. Τέλος, σε εγρήγορση είναι το σύνολο του προσωπικού του Σχεδίου «Ξενοκράτης».
• Συνεχίζονται από μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εργασίες για την αποκατάσταση αναχωμάτων στον Φαρσαλίτη ποταμό και σε περιοχές του Παλαμά, καθώς και καθαρισμός φερτών υλικών στον ποταμό Καλέντζη της Καρδίτσας και στην περιοχή «Χίλια Δέντρα».
Επιπλέον, ολοκληρώνονται παρεμβάσεις στη γέφυρα της Γιάννουλης και στον Ενιπέα ποταμό, με έμφαση στα αναχώματα, συνεχίζονται οι εργασίες στο ορεινό δίκτυο του Πηλίου, όπως και στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, και πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στο ορεινό και πεδινό οδικό δίκτυο.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμους- και με τη συνδρομή μηχανημάτων έργων από αναδόχους- μια σειρά έργων καθαρισμών και αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, όπως:
- Αποκατάσταση αναχωμάτων
- Καθαρισμοί ρεμάτων
- Καθαρισμοί ποταμών
- Καθαρισμοί τάφρων
- Αποκατάσταση αντλιοστασίων
- Καθαρισμοί φρεατίων
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από κλήση στο 112
Στο σημείο επιχείρησαν 78 πυροσβέστες με 30 οχήματα,
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Οι συμβουλές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες
Πότε υποχωρούν τα 40άρια
Εστάλη μήνυμα από το 112
Σηκώθηκαν τρία εναέρια μέσα
Από σήμερα η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας
Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα σήμερα εν μέσω Θερινών Εκπτώσεων
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ
Οι πρώτες άνω των 40°C για την περίοδο 2011-2026
«Είναι φορές που γονείς σαν και εμάς συχνά προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια τραμπάλα, μεταξύ του δεν σου κόβω τα φτερά και του δεν θα γίνω ανεύθυνος, για την ασφάλεια σου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.