- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εφιάλτης για 22χρονη στον Βόλο: Ο σύζυγός της την κρατούσε κλειδωμένη στο σπίτι και την κακοποιούσε
Η νεαρή γυναίκα υποστήριξε ότι την χτυπούσε κάθε μέρα
Βόλος: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας 22χρονη - Ο σύζυγός της την κρατούσε στο σπίτι - Μαζί το 2,5 ετών παιδί τους
Για δύο ολόκληρα χρόνια μία 22χρονη γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού μόλις 2,5 ετών, βίωνε την καθημερινή κακοποίηση από τον 28χρονο σύζυγό της. Όπως αποκαλύφθηκε ο άνδρας τους κρατούσε απομονωμένους στο σπίτι τους στον Βόλο και ασκούσε βία, ενώ λίγο πριν τη σύλληψή του αποπειράθηκε να στραγγαλίσει τη νεαρή.
Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο εφιάλτης που βίωνε η 22χρονη αποκαλύφθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της από το εσωτερικό του σπιτιού. Σε επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του. Όπως αποκαλύφθηκε, εκείνο το βράδυ ο 28χρονος έπιασε τη νεαρή από το λαιμό και αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, ενώ σε μετέπειτα εξέταση της γυναίκας εντοπίστηκαν σημάδια στραγγαλισμού.
Στην κατάθεσή της στις αρχές, η 22χρονη αναφέρει ότι ο 28χρονος τη χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετακόμισε με τη νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.
Κρατούσε μητέρα και μωρό κλειδωμένους για δύο χρόνια
Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό. Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.
Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει. Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν το περιστατικό έφτασε στα χέρια των αρχών, και μετά τη σύλληψη του άνδρα, η ίδια μεταφέρθηκε μαζί με το παιδάκι της, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thenewspaper.gr, ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη. Ο ίδιος οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.