Ελλαδα

Μετρό: Μέχρι τις 13:30 της Πέμπτης θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 2 και 3

Πώς θα κινηθούν τα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία - ΜΜΜ
© EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30, στο πλάισιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το ίδιο ισχύει και για το τραμ, όπου παραμένει η στάση εργασίας από 13:30 έως 00:00.

Αναμένεται ξεχωριστή ανακοίνωση για το πώς θα κινηθεί ο ΗΣΑΠ (Γραμμή 1).

Νωρίτερα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) είχε ανακοινώσει 24ωρη απεργία, η οποία όμως κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Τι θα γίνει με τα λεωφορεία 

Παράνομες κρίθηκαν και οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμη πώς θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ.

Στις στάσεις λεωφορείων και στους πίνακες των ίδιων των λεωφορείων, εξακολουθεί να αναγράφεται ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ αύριο θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη

Νωρίτερα, παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το υπουργείο Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ στην αυριανή απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες. Επιπλέον, κανονικά θα κυκλοφορήσουν και τα λεωφορεία της νυχτερινής γραμμής Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ