Ελλαδα

Τέλος στην απεργία των ΜΜΜ - Άγνωστο πότε θα βγουν στην κυκλοφορία

Το αλαλούμ συνεχίζεται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος στην απεργία των ΜΜΜ - Αγνωστο πότε θα βγουν στην κυκλοφορία
Τέλος στην απεργία των ΜΜΜ Αγνωστο πότε θα βγουν στην κυκλοφορία © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Απεργία: Ανεστάλη για τα ΜΜΜ - Άγνωστο πότε θα βγουν στην κυκλοφορία

Σύμφωνα με ενημέρωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ τα χρονικά περιθώρια λειτουργίας για σήμερα των δικτύων του Μετρό ( Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) είναι περιορισμένα παρά το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία που προκήρυξαν τα 2 σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό.

Αν και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν την 24ωρη απεργία τους είναι αρκετά δύσκολο τα δρομολόγια να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της ΣΤΑΣΥ, για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα δίκτυα των 3 γραμμών του Μετρό (Ηλεκτρικός και Γραμμές 2&3) , απαιτείται ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων διαφορετικών ειδικοτήτων, που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία οι συρμοί.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ενημέρωσε νωρίτερα πως προχωρά σε αναστολή της σημερινής 24ωρης απεργίας τονίζοντας: «Αφού η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε χθες στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας μας χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου σήμερα με νέα αγωγή.Έτσι μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την σημερινή νέα αγωγή και μας επιδόθηκε τώρα σας ενημερώνουμε ότι η 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται».

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε αποφασιστεί ότι οι συρμοί του μετρό και του Ηλεκτρικού (Γραμμές 1, 2 και 3) θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, ενώ το τραμ κινούνταν μέχρι και τις 13:30.

Τι ισχύει για τον προαστιακό

Παράλληλα, αναστέλλεται η στάση εργασίας (21:00 έως 00:00), των εργαζομένων της Hellenic Train. Κανονικά επομένως θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού Αθηνών και Πάτρας, σύμφωνα με ενημέρωση της Ηellenic Train.

Η Hellenic Train ενημερώνει επίσης ότι από την Παρασκευή 22/09/2023 επανέρχονται σιδηροδρομικά δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα και λεωφορειακή σύνδεση στο τμήμα Λειανοκλάδι-Λάρισα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα. Ειδικότερα, τα δρομολόγια 50,52,60,54 και 56 θα πραγματοποιούνται με τρένο στη διαδρομή Αθήνα- Λειανοκλάδι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ