- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία την Πέμπτη από την ΠΟΕΔΗΝ για το εργασιακό νομοσχέδιο
«Θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο», επισημαίνει
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη για εργασιακό νομοσχέδιο - « Θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο», επισημαίνει
Η ΠΟΕΔΗΝ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του. Τα αιτήματα είναι «να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα.
Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
«Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση.
Για να «ζήσει» αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς ή έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δεν σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα δεκάδες ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις.
Στα Νοσοκομεία εργάζονται εργολαβικοί εργαζόμενοι που επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει τις συνθήκες που εργάζονται οι οποίες θυμίζουν μεσαίωνα. Εργολάβοι που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο Δημόσιο από την απασχόληση μονίμων ή έστω συμβασιούχων εργαζόμενων.
Ζητάμε την εκδίωξη των εργολάβων και την πρόσληψη συμβασιούχων (ΣΟΧ) στις υπηρεσίες στήριξης.
Στα Νοσοκομεία εργάζονται 2.000 υπάλληλοι σε νευραλγικές υπηρεσίες (τραυματιοφορείς, τεχνική υπηρεσία, διοικητικοί υπάλληλοι κλπ) στη πρώτη γραμμή με τα προγράμματα της ΔΥΠΑ των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών με διετείς συμβάσεις. Λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στα Νοσοκομεία και οι συνάδελφοι «για λίγο» είτε στο όριο ηλικίας είτε στον αριθμό των ενσήμων δεν έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης παράτασης των συμβάσεων για ένα έτος. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία από τον Υπουργό εργασίας για την παράταση των εν λόγω συμβάσεων. Απολύονται σταδιακά παρότι μας είναι απολύτως απαραίτητοι αν και εκπαιδεύτηκαν και απέκτησαν εμπειρία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Ήταν κλειστό εξαιτίας κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται για τα μετρά κατά της μετάδοσης του αφθώδους πυρετού
Η φωτιά καίει υλικά ανακύκλωσης και απορρίμματα
Πιθανόν να του έστησαν ενέδρα μέσω Instagram
Οι νεότερες εξελίξεις για την υγεία της
Αναμνήσεις ενός μαθητή από την 21η Απριλίου 1967
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.