Ελλαδα

H τραγική ιστορία μιας από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Είχαν σκοτωθεί ο αδερφός και ο θείος της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια από τις δύο νοσηλεύτριες του στρατού που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη
Μια από τις δύο νοσηλεύτριες του στρατού που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη ©creta24.gr

Με καταγωγή από το Ηράκλειο μια από τις δύο νοσηλεύτριες του στρατού που βρίσκονται ανάμεσα στους συνολικά 5 νεκρούς Έλληνες στο τροχαίο στη Λιβύη

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Ελλάδα για τον θάνατο των 5 Ελλήνων, οι οποίοι βρέθηκαν στη Λιβύη ως μέλη ανθρωπιστικής αποστολής και έχασαν τη ζωή τους σε φρικτό τροχαίο δυστύχημα.

Μια εκ των τριών στρατιωτικών που «έσβησαν» στο τροχαίο ήταν η Ε.Α., με καταγωγή από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στην Αθήνα, στο 251 ΓΝΑ, και η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον χαμό της.

H τραγική ιστορία μιας από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Ο χαμός της Ε.Α. εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς οι νεκροί

Συνολικά, δύο νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και δύο πολίτες σκοτώθηκαν στο τροχαίο-σοκ στη Λιβύη.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο διερμηνείς ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvluw3tofmah)

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σαγιάνο, πρόεδρο του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης, οι 19 Έλληνες ξεκίνησαν με πούλμαν προς την πόλη Ντέρνα, έχοντας ως συνοδεία μπροστά και πίσω τους δυο τζιπ του στρατού.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα φορτηγό έσπασε τον σχηματισμό και καρφώθηκε στο πούλμαν, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός. Μάλιστα, στο φορτηγό από τους έξι επιβάινοντες σκοτώθηκαν οι τρεις - όλοι τους μέλη μιας οικογένειας από τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνο, λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά.

Στρατιωτικές πηγές έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως φημολογούνταν στα social media.

Tι γίνεται με τους τραυματίες που επέστρεψαν στην Ελλάδα

Στις 7:00 έφτασε στην Ελευσίνα το C-130, το οποίο μετέφερε τους 13 επιζήσαντες από την ελληνική αποστολή. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής. Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση. Όλοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί και να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση της υγείας τους για να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς χρειάζονται περαιτέρω νοσηλεία και ποιοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών βρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να επισκεφθεί από κοντά τους τραυματίες και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας τραυματίας έμεινε στο Λιβύη λόγω σοβαρού τραυματισμού στα κάτω άκρα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Περίπου στις 10:00, έφτασε και το αεροσκάφος C – 27 που μετέφερε τις 5 σορούς των θυμάτων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvlu51gkinvd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ