Ελλαδα

Στους 12 οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel

Δύο γυναίκες στον Παλαμά Καρδίτσας τα νέα θύματα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Daniel: 12 συνολικά οι νεκροί
© EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Κακοκαιρία Daniel: 12 τα θύματα από τα ακραία φαινόμενα - Δύο γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές στον Παλαμά Καρδίτσας

Ακόμη δύο ηλικιωμένες γυναίκες εντοπίστηκαν νεκρές το απόγευμα της Παρασκευής (8/9) στην Καρδίτσα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 12.

Πρόκειται για δύο γυναίκες μεγάλης ηλικίας που εντοπίστηκαν νεκρές μέσα στα σπίτια τους, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Οι οικίες τους ήταν πλημμυρισμένες και εντοπίστηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ που πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια της περιοχής.

Νωρίτερα, κατά την έκτακτη ενημέρωση, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι 1.700 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί από επίγεια διασωστικά συνεργεία, με λέμβους και οχήματα.

Επίσης, σημείωσε πως επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές 20 ελικόπτερα, 9 ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος, 7 ελικόπτερα των Ε/Δ, 1 της ΕΛ.ΑΣ. και 3 ελβετικά ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για διανομή νερού και φαγητών.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν μέχρι χθες το μεσημέρι», λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της κεραυνικής δραστηριότητας.

«Πάνω από 1.000 διασώστες της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στο σημείο και θα συμμετέχουν στο έργο των απεγκλωβισμών μέρα και νύχτα» ανέφερε.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας «η εικόνα στον Πηνειό ποταμό μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν».

Και πρόσθεσε: «Με αφορμή σχετικές φήμες που κυκλοφόρησαν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι καμιά απολύτως παρέμβαση του κεντρικού κρατικού μηχανισμού δεν έγινε σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή που να προκάλεσε οποιαδήποτε ανακατεύθυνση των υδάτων. Προσοχή, λοιπόν, στα fake news».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ