Ελλαδα

Αλεξανδρούπολη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι συλληφθέντες για την κράτηση 13 μεταναστών σε κλούβα

Η απόφαση προβληματίζει τους αστυνομικούς του Έβρου

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξανδρούπολη - Κράτηση 13 μεταναστών σε τρέιλερ: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι συλληφθέντες - Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.
Δε συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης των τριών «πολιτοφυλάκων», έκρινε η ανακρίτρια © screen shot

Αλεξανδρούπολη - Κράτηση 13 μεταναστών σε τρέιλερ: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι συλληφθέντες - Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Αναβρασμός επικρατεί στους αστυνομικούς μετά την απόφαση της ανακρίτριας πως δεν συντρέχουν λόγοι προφυλάκισης των τριών «πολιτοφυλάκων» που άρπαξαν και έκλεισαν σε ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ 13 μετανάστες στον Έβρο.

Η ανακρίτρια, μετά την απολογία των τριών «σερίφηδων» έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος προφυλάκισης, ενώ αντιθέτως, η Εισαγγελέας ζήτησε την προφυλάκιση τους.

Η διχογνωμία αυτή, οδήγησε στην κατ’ οίκον κράτηση των τριών ανδρών και την απόφαση για το τι τελικά θα συμβεί, εάν θα προφυλακιστούν ή όχι, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, το οποίο σε πέντε ημέρες από σήμερα θα πρέπει να εκδώσει απόφαση.

Οι αστυνομικοί του Έβρου είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι από αυτή την εξέλιξη, αφού όπως λένε, η στάση της Ανακρίτριας, θα δώσει ενδεχομένως θάρρος και σε άλλους «πολιτοφύλακες» οι οποίοι βλέποντας πως δεν υπάρχει τιμωρία, θα κάνουν το ίδιο πράγμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Έβρο - Οι πολίτες "συλλαμβάνουν" μετανάστες

Υποστήριξαν πως δεν έκαναν τίποτε παράνομο οι τρεις συλληφθέντες

Οι τρεις συλληφθέντες, απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέως. Υποστήριξαν πως δεν έκαναν τίποτε παράνομο.

Έκαναν αυτό που προστάζει το σύνταγμα, δηλαδή εάν κάποιος πολίτης εντοπίζει μια έκνομη ενέργεια, μπορεί να ενεργεί και να καλεί τις αρχές για τη σύλληψη των εμπλεκομένων.

Εδώ όμως προκύπτουν ενδείξεις βίας από πλευράς των τριών ανδρών σε βάρος των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου και της προσβολής τους, αφού τους τοποθέτησαν σε ένα αυτοσχέδιο κλουβί σε τρέιλερ και τους διαπόμπευσαν στο διαδίκτυο μέσω βίντεο που τράβηξε ο φερόμενος ως αρχηγός της ομάδας, υπήκοος Αλβανίας.

Ως προς τους 13 μετανάστες, όλοι τους δηλώνουν αθώοι για τον εμπρησμό, αδίκημα για το οποίο δεν έχουν καμία σχέση όπως τους κατηγορούν, παρά μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα. Όλοι τους, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Δευτέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ