Ελλαδα

Μεγάλο πρόβλημα στη Δαδιά - Δύο άτομα αναζητούνται ως ύποπτα για εμπρησμό στην Εύβοια

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης μπαίνει στο σπίτι του που έχει υποστεί καταστροφές από τις φλόγες στην Αγία Παρασκευή
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Φωτιές: Το μέτωπο στη Δαδιά - Ύποπτοι για εμπρησμό στην Εύβοια και η κατάσταση στην Πάρνηθα

Μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά και στον Έβρο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για ακόμη μία ημέρα. Μπορεί η κατάσταση στην Πάρνηθα να είναι βελτιωμένη, ωστόσο, μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι αρχές στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, τα πολλαπλά μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα προβληματίζουν τις αρχές που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες. «Θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Αρτοποιός, αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών.

Αναζήτηση δύο ατόμων στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «αναζητούνται δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή τόνισε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές εν εξελίξει. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη, ενώ καλύτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Η Πυροσβεστική συλλέγει υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1bis71lomp)

Ποια η κατάσταση στην Πάρνηθα

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των μετώπων της φωτιάς επισήμανε ότι πλέον σε ένα σημείο της Πάρνηθας, στην περιοχή της Φυλής, επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση. Ωστόσο, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή, ενώ όλη τη νύχτα θα υπάρχουν περιπολίες της αστυνομίας για να εντοπιστεί έγκαιρα όποια πιθανή προσπάθεια εμπρησμού. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», δήλωσε για την Πάρνηθα, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από αναζωπύρωση στη Φυλή. Όπως είπε η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς στον Έβρο όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv1cd6rlguox)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.