Ελλαδα

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και οι 13 μετανάστες που είχαν «συλληφθεί» από τον 45χρονο «σερίφη»

Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης o 45χρονος

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβρος: Παραδόθηκε ο πολίτης που «συνέλαβε» μετανάστες
© YouTube

Έβρος: Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες και οι 13 μετανάστες που είχαν «συλληφθεί» από τον 45χρονο «σερίφη»

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν και οι 13 μετανάστες, οι οποίοι είχαν ακινητοποιηθεί και στοιβαχθεί σε ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ του 45χρονου «σερίφη» του Έβρου και των δύο συνεργών του.

Πριν από λίγο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η πολύωρη απολογία των εννέα μεταναστών, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Όλοι τους, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάραιναν, όπως αυτή του εμπρησμού. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, οι πρώτοι τέσσερις εκ των 13 είχαν επίσης απαλλαχθεί από τις κατηγορίες που τους βάραιναν.

Πλέον, οι 13 μετανάστες, θα οδηγηθούν σε κέντρο κράτησης καθώς σε βάρος τους παραμένει η κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα.

Υπενθυμίζεται πως οι 13 μετανάστες, είχαν διαπομπευτεί μέσω διαδικτύου από τον 45χρονο άνδρα Αλβανικής καταγωγής, και τους δύο Έλληνες συνεργούς του. Ακινητοποίησαν τους μετανάστες και τους ανάγκασαν να μπουν σε ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ. Ο ίδιος ο 45χρονος, κατέγραψε βίντεο αναφέροντας τους μετανάστες ως «κομμάτια» τους οποίους ακινητοποίησε λίγο πριν βάλουν φωτιά σε δάσος πίσω από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Μάλιστα, υπέδειξε στις αρχές και τον μηχανισμό που υποτίθεται ότι είχαν φτιάξει οι 13 μετανάστες. Δύο ελαστικά οχήματος, μέσα στο οποίο υπήρχαν κομμάτια από σπασμένες ξυλοπαλέτες και ένα πορώδες υλικό.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 45χρονου, ένας εκ των 13 μεταναστών, τον απείλησε με μαχαίρι, ο ίδιος όμως, μαζί με τους δύο φίλους-«νταήδες» του ‘Εβρου, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.

Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης o άνδρας που «συνέλαβε» μετανάστες

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με το δικηγόρο του ο πολίτης που είχε επιδοθεί στη «σύλληψη» μεταναστών σε χωριό του Έβρου.

O συγκεκριμένος άνδρας είχε «συλλάβει» μετανάστες και είχε ανεβάσει βίντεο στο διαδίκτυο με την πράξη του. Ειδικότερα, το βίντεο που ανέβασε ο Walandi Abrassis, εμφανίζει τον ίδιο, να φορά στολή παραλλαγής, με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων, να έχουν «συλλάβει» τέσσερις μετανάστες, που βρίσκονται στο έδαφος. Ένας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά.

Μάλιστα, κατηγόρησε τα θύματα για εμπρησμό και φώναζε στην κάμερα: «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές... Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;».

Μετά από αντιδράσεις, έσπευσε να κατεβάσει το βίντεο από τον λογαριασμό του.

Νέο περιστατικό με "σερίφηδες" να αιχμαλωτίζουν μετανάστες

Σημειώνεται ότι ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού.

«Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν» αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ